„Това правителство, въпреки че е в оставка и въпреки че

...
„Това правителство, въпреки че е в оставка и въпреки че
Коментари Харесай

Методи Андреев за Фрог: Епохално събитие в най-новата ни история! Браво на Петков за руските дипломати, Радев е „кауза пердута“

„ Това държавно управление, макар че е в оставка и макар че работи в една извънредно нездравословна коалиция, имам поради съществуването на „ ИТН “ и Българска социалистическа партия, откри сили и увереност да направи това, което „ мъжкарят “ Борисов не посмя да направи по време на своето ръководство “, означи той.

За Андреев президентът е „ идея пердута “: „ Това е един човек на преживяване. Много е неуместно да искаш да се бориш с корупцията и с Борисовата страна, да искаш възобновяване на демокрацията, а в това време да си путинофил. Това е шизофренично положение. Съжалявам този президент. В името на ползите на Путин, той застана от страната на Кремъл. Румен Радев ще понесе доста тежки удари от ориста “.

Какво още сподели Методи Андреев, четете в цялото изявление:

Как ще коментирате най-мащабното изпъждане на 70 съветски дипломати от България?

Като епохално събитие в най-новата история на България.

Навременно или закъсняло е това деяние?

По принцип експанзията на Русия по отношение на България не стартира с началото на експанзията на Русия в Украйна. За Русия България беше „ мека чужбина “, както се показват съветските шпиони. Тоест България беше положително леговище за техните геополитически мераци и намираха добра реализация на наша почва. Нека да си спомним, че в действителност първото изпъждане на съветски дипломати и предприемачи се състоя през далечната 98-ма година, доколкото си припомням. Тогава то беше точно по отношение на националната сигурност. Тогава групата към Чорни си беше сложила за задача да бъде корумпирана част от българския политически хайлайф и да бъде направена подвластна, с цел да се употребява за съветски стратегически ползи. Работата обаче не стана.

Фактът, че в този момент остаряла това нещо, значи единствено едно – сега има политическа воля. Аз ще кажа „ Браво! “ на Кирил Петков, на инат на всички хора, подвластни от Русия проксита, които сега бълват огън и жупел против това държавно управление в оставка. Защото това държавно управление, макар че е в оставка и макар че работи в една извънредно нездравословна коалиция, имам поради съществуването на „ ИТН “ и Българска социалистическа партия, откри сили и увереност да направи това, което „ мъжкарят “ Борисов не посмя да направи по време на своето ръководство. Всъщност България е била най-зависима от Русия по време на държавните управления на Борисов, изключително второто и третото. Именно отсам идва показната проевропейска и пронатовска позиция в този момент на Борисов. Народът на това му споделя „ след дъжд качулка “. Нека да си спомним унизителното му безмълвие по време на отравянето на Сергей Скрипал, унизителното му превиване пред дребосъка Путин, когато се срещаше с него. Сервилничене, граничещо с нецензурност.

Тези момчета /от „ Продължаваме Промяната “ – бел. ред./, колкото и неопитни да са, колкото и неточности да са позволили, фактически направиха едно доста самоуверено деяние. Това демонстрира, че те имат правила. Защото в случай че единствената им цел беше запазването на властта, те в никакъв случай нямаше да си разрешат да създадат тази работа при съдружен сътрудник Българска социалистическа партия – най-сериозните бранители на кремълския геополитически интерес в България. Това значи единствено едно – тези момчета са смели и кардинални.

Много хора се чудят за какво толкоз доста дипломати, не всички, несъмнено, са дипломати.

Защо?

Спомнете си – имаше два абсурда с близки на нас страни на Балканския полуостров. Първо беше в Македония. Там путинофилите и кремълските поддръжници бяха настръхнали против премиера Зоран Заев, който също самоуверено поведе Македония към евроатлантическата общественост. Когато посегнаха на Заев и желаеха да го бият в Народното събрание, тогава македонските служби излязоха с един отчет, за който незабавно службите на Борисов споделиха, че не е правилен. В този отчет македонците споделяха, че в действителност центърът, резидентурата на съветския шпионаж на Балканите се намира в България.

Спомнете си по време на опита за прелом в Черна гора – същата история.

Ето за какво Руското посолство в България има толкоз доста чиновници. По време на своето ръководство Борисов даде страната в интерес на съветския геополитически интерес. Той е скритата част от неговото вредителство по отношение на интеграцията на България. Видимата част е най-унизителната, която България е изпълнявала в интерес на непознат интерес. Това е така наречен „ Турски “ или „ Балкански поток “.

Тези отчети, които излизат сега, съгласно премиера са три, са написани в този момент, тъй като е даден картбланш на ДАНС да работи. По времето на Борисов нищо не е било по-различно, същото е било. Голяма част от тези дипломати и тогава са работили, единствено че тогава на службите им беше неразрешено да се работи по съветско направление.

Мнозина плашат, че изгонването на съветските дипломати е стъпка към разкъсване на връзките с Русия.

Пак ще кажа – отлично на Кирил Петков, по този начин се прави! Ако желаеме да скъсаме с Русия, ние би трябвало да действаме самоуверено и с вероятност. Всичко останало, което чувате, че ще падне небето върху земята, са цялостни нелепости. Това е пътят на една самостоятелна страна. Ще почитаме съветския интерес, когато те стартират да почитат нашия и когато тяхното имперско отношение към другите страни престане, както и тяхната кръвожадна и безсмислена война в Украйна. Само тогава може да се приказва за бизнес, за контакти, за възстановяване на връзките. Нещо повече – представител на този окупатор в България е една дама, която е обвързвана с най-ретроградната и най-антисемитската шизоидна партия в Русия на Жириновски, Бог да го елементарни. Ние би трябвало да слушаме тази несимпатична женица какво ще ни каже. Това е засегнатост за България. Така че отлично на тези момчета, отлично за Македония, отлично за изгонването. Да не престават в същия дух, ще ги подкрепим!

Решението за изгонването на съветските дипломати провокира раздор в актуалната коалиция. Президентът Румен Радев също за следващ път подлага на критика държавното управление. Какви ще бъдат следствията във вътрешнополитически проект?

Има една доста хубава мисъл, че „ една глава, която е подготвена да се отдели от раменете си в името на свободата, нищо не може да я уплаши “. Ако това е убеждението на тези момчета и на хората към „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “, без значение какво си мисли президентът, без значение какво си мисли Нинова, както и индивидът в сянка Трифонов, това е една наклонност, която ще откри поддръжка в модерната българска гражданска общественост – хората, които желаят да бъде съвременни европейци и свободни жители. Що се отнася до президента – доста е неуместно да искаш да се бориш с корупцията и с Борисовата страна, да искаш възобновяване на демокрацията, а в това време да си путинофил. Това е шизофренично положение. Съжалявам този президент. Той би трябвало да знае, че не „ Продължаваме Промяната “, Кирил и Асен са му длъжни, а той им е задължен на тях. Защото такива като мен го поддържаха да остане президент в името на това да разградим корупционното тресавище и помийна яма, в която ръководството на ГЕРБ трансформира страната. А Радев какво? В името на ползите на Путин, нашият президент застана от страната на Кремъл. Това е засегнатост първо за неговия разсъдък, второ – за хората, които му повярваха в един миг. Румен Радев ще понесе доста тежки удари от ориста, тъй като България доста от дълго време е избрала своя път. Още когато той е бил в Съединени американски щати, когато се е срещнал с тази свободна страна, когато е научил британски език, когато е получил тапия на отличник на випуска. А се оказва в действителност едно нормално съветско прокси. Това в случай че не е раздвояване на съзнанието и шизофрения, аз нямам други думи. За мен президентът е „ идея пердута “. Това е един човек на преживяване. Бъдещето принадлежи на младежите, на тези, които своето политическо посланичество в лицето на „ Продължаваме Промяната “ и „ Демократична България “. Очаквам на идващите избори разсъдъкът на евроатлантическите сили да надделее. Те би трябвало да намерят най-малкото общо кратно между тях. Не е времето да се разделяме на десни и леви. Актуалното разделяне в България сега е за Европа и за Евразия. Много вярно сподели Кирил Петков, че едни предварителни избори ще бъдат натурален референдум.

За Корнелия Нинова – не мога да си показва за какво тази другояче неглупава жена застава на тези позиции. Отговорът е единствено един – измама. Тя не може да не осъзнава, че свободният свят няма нищо общо с азиатските връзки в Русия. Нейният наследник работи в Америка. Ако е водач, човек би трябвало да бъде самоуверен, да образува връзки в новите условия. Поинтересувайте се какъв брой от богатите представители на Българска социалистическа партия са си купили къщи в Русия или са изпратили децата си да учат там. Тези, които познавам, се хвалят, че имат къщи в Гърция, по света, че техните деца са учили в Европа. Това е шизофренично положение, от което страдаме ние, българите. Ще бъдем небогати и корумпирани, до момента в който сме толкоз подвластни от азиатската политика на Путин и Кремъл.

Интервю на Веселка Иванова
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР