Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата

...
Това правителство се е фокусирало единствено и само върху задачата
Коментари Харесай

Политологът Христо Панчугов: Правителството се е фокусирало върху задачата да оцелее

" Това държавно управление се е фокусирало само и единствено върху задачата да оцелее. На фона на това всеки обществен напън, който се упражни върху това държавно управление, ще е награждаван. " Това мнение изрази в изявление за БНР политологът Христо Панчугов.

" Когато има едва и несправящо се държавно управление, единственият сигнал, който се излъчва, е, че всеки, който изиска нещо, на него ще му бъде обещано. "

Липсата на общоприет проект подкопава основите на това ръководство, счита политологът.

" Единственото, което има значение, е сигналът, който оставя в българското общество това държавно управление. Сигнал за това, че идвайки със поръчката за тежки, дълбоки промени, единственото, което съумява да създаде, е скандал след скандал. И това стартира да господства над всичко друго, което се чува. "

" Това държавно управление наподобява извънредно несигурно, на това държавно управление липсва явен дневен ред, даже основа, върху която то да гради някакво единство. Хората ще подхождат с съмнение към всичко, което излиза от това държавно управление и това е най-големият проблем на ръководещото болшинство ", уточни още Панчугов.

Той подчертава върху " чувството, че се работи на парче – държавното управление взема решение рецесия след рецесия, по-голямата част от които си основава единствено, вместо да се концентрира върху дълбоките промени ".

Обществото не мисли за изборите като за механизъм, през който да взема решение своите проблеми, да санкционира тези, които не се оправят, разяснява политологът в предаването " Преди всички ".
" През годините се наслои настройката, че българите считат всички политици за идентични. "

Голямото отчаяние, което виждаме, се дължи " не толкоз на съответната политика на това държавно управление, макар че те се стараят същински да подкопават доверието в себе си ", колкото на приемането на същото за следващ път след поръчката за фундаментална смяна, означи в разбора си Панчугов.

" Всеки минал ден, в който това държавно управление се пробва да остане на власт, да трансформира ръководството в самоцел, ще е ден, в който поддръжката за него ще се свива. "

Големият въпрос е дали държавното управление ще успее да създаде някакъв проект за ръководство, дали ще успее да отговори на въпроса какво държи тези партии дружно и каква е крайната цел на това ръководство, акцентира Христо Панчугов.

" Тоест по какъв начин наподобява смяната в последна сметка. Вече 6 месеца виждаме повече от същото. (...) Изглежда те се занимават единствено със себе си и това е най-отблъскващото за българските жители. "
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР