Това правителство показва, че образованието не му е никакъв приоритет.

...
Това правителство показва, че образованието не му е никакъв приоритет.
Коментари Харесай

ГЕРБ: Призоваваме всички ученици да бъдат върнати още утре в клас

Това държавно управление демонстрира, че образованието не му е никакъв приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета - 0 лева и на последно място. Да ни е честита тази смяна. Образованието е наложително за всяка възраст, без значение от родителите. Правителството сложиха родителите да вземат решение. Това съобщи някогашният министър на образованието Красимир Вълчев по време на брифинг на представители на ГЕРБ, като прикани от името на партията всички възпитаници да бъдат върнати още на следващия ден в клас.
https://www.facebook.com/PPGERB/videos/273546258087786
" Сегашната обстановка в резултат на настоящето управление на МОН. Министърът на образованието би трябвало да пази правото на обучение ", уточни още той.

" За разлика от началото на пандемията, към този момент има щадящи проби. Нямаме виновна власт. Направихме по този начин, че учителите да бъдат втора предпочитана група след лекарите. Правото на обучение е значимо, явно това не го считат от служебното държавно управление ", съобщи Вълчев.

" Психическите проблеми и обездвижването ще са част от проблемите, които се основават за децата, останали вкъщи на отдалечено образование. Обучението в електронан среда е дейно не повече от 2-3 седмици, тъй като статистики демонстрират, че по-късно учениците губят мотивация за учене, а по-малките не могат да си основат и умения да учат ", изясни той.

" Изборите минаха, призоваваме двамата министри да върнат всички възпитаници в клас без проби, а щом има проби да стартират да ги ползват ", добави Вълчев. От партията попитаха още министрите за какво децата и студентите могат да посещават мол, кафенета и фитнеси, само че не могат да вървят на учебно заведение и университет.

" Да жертваш децата, тъй като не можеш да си разпределиш комисионните, е най-тревожещо в последните месеци. Българските деца имат право на обучение. Мерките явно нямат никакъв резултат в последните месеци и тези проби, които в този момент идват и никой не може да каже по кое време идват и по какъв начин ще се провеждат, оставяме да се схващат двамата министри (на образованието и здравния министър - бел. ред.) ", уточни Тома Биков от ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР