Това правителство не успява да да приложи никакви мерки по

...
Това правителство не успява да да приложи никакви мерки по
Коментари Харесай

Биков: Мерки срещу инфлацията у нас няма

Това държавно управление не съумява да да приложи никакви ограничения всъщност в там, където би трябвало, разяснява зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ – Тома Биков. Според него хората би трябвало да знаят, че срещу инфлацията ограничения не са взети.

Вчера антикризисните ограничения и нарастването на пенсиите събраха незабавно властта, синдикати и работодатели.

Мерките на държавното управление съгласно него няма да дадат резултата, който се чака, тъй като не би трябвало единствено да се спрат цените, а да се вдигнат и приходите.

„ В момента има неоспорим консенсус – на всички е ясно, че България има проблем с инфлацията. И тук се пита има ли една антиинфлационна мярка в тези ограничения, които бяха препоръчани през вчерашния ден. Като слушах и синдикати и работодатели - те настояват, че такава няма. След като нашата рецесия е обвързвана на първо място с инфлацията, до каква степен тези ограничения са антикризисни, откакто те не адресират въобще инфлацията “, попита той пред БТВ.

По думите му даже част от икономическите анализатори настояват, че тези ограничения са проинфлационни.

„ Според мен тези ограничения няма да решат някакви основни въпроси. Имайте поради, че огромна част от тях изискват голям публичен запас от бюджета и няма да имат съвсем никакъв резултат във връзка с обособения консуматор и обособения човек, на който желаят да оказват помощ “, счита още Тома Биков.

По думите му, с цел да бъдат въведени тези ограничения, би трябвало да бъдат вкарани под някаква законова форма – нещо, което настоящето болшинство и настоящето държавно управление съвсем не може да реализира. „ Ние от от 6 месеца съвсем не сме дали своят вот законодателство, а това нещо изисква и подготвеност “, разяснява Тома Биков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР