Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме

...
Това правителство много пъти ясно е казало, че ние осъждаме
Коментари Харесай

Кирил Петков пред NOVA: За мен е правилно да дадем военна помощ на Украйна

„ Това държавно управление доста пъти ясно е споделило, че ние осъждаме експанзията на Русия. Мястото на Украйна е в Европейски Съюз. Това е тяхната сигурност ”. Това съобщи в извънредно изявление пред министър председателят Кирил Петков.

„ Като Кирил Петков, не като министър председател, за мен военна помощ е безусловно вярното нещо да се направи. Но в тази ситуация съм министър председател, имам съдружни сътрудници, които имат ясни „ червени линии ” и моята задача, не е да се върша на най-смелия ”, разяснява още Петков. „ В момента „ Демократична България ” споделят: „ Това е нашата „ алена линия ”, Българска социалистическа партия споделят: „ Това е нашата „ алена линия ”. Трябва да помислим. Затова ще ги поканя да отидем в Киев, тъй като не може човек да има по-информирано решение в сравнение с, когато е там. Надявам се, че тази седмица, до момента в който Народното събрание е в отмора, ние ще си свършим работата като водачи и всеки ще направи стъпка обратно, ще намерения какъв брой е значима стабилността на България и каква би трябвало да ни е общата позиция, вместо да хвърляме червени линии и да махаме флагове ”, съобщи Петков.

Той се надява Българска социалистическа партия и „ Демократична България ” да намерят общ език, а „ Продължаваме промяната ” ще бъде водач в този разговор.

„ Доста положителни общи решения се случват, само че светлината на прожекторите не ги концентрира тях. За Българска народна банка беше добър образец - когато не се мисли съдружно по какъв начин може да работим дружно, незабавно се изпада в рецесия, която автоматизирано стартира да разклаща цялата конструкция на тази коалиция. Но мисля, че това беше добър урок за нас. Сега дано използваме урока, който имахме предходната седмица, и да се обединим под обща позиция. Има спорове, има проблеми, само че има кардинално държание. Държавата, макар рецесиите, които ни заливат извън, оцелява по добър метод, съпоставяне с това, което щеше да бъде, в случай че не беше това държавно управление сега ", сподели още Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР