Това посочва проучване на испанската компания МетроскопияСамо 29 на сто

...
Това посочва проучване на испанската компания МетроскопияСамо 29 на сто
Коментари Харесай

Казусът Каталуния: 30 на сто от местните искат независимост

Това показва изследване на испанската компания " Метроскопия "

Само 29 на 100 от жителите на Каталуния са за самостоятелност на района, написа през днешния ден испанският вестник " Паис ", базирайки се на проучване на испанската компания " Метроскопия ".

Проучването е обхванало 500 души.  46 на 100 от интервюираните считат, че Каталуния би трябвало да остане в състава на Испания, като получи нови и обезпечени права. 19 на 100 са на мнение, че районът би трябвало да остане в Испания и без спомагателни преференции. 

В петък каталунският парламент одобри резолюция за прокламиране на самостоятелна република. Веднага по-късно испанският Сенат ограничи самоуправлението на Каталуния. Премиерът Мариано Рахой уволни каталунския министър председател и членовете на държавното управление, разпусна Народното събрание на региона и насрочи районни избори на 21 декември избори, напомня Българска телеграфна агенция.

 

В събота каталунският водач Карлес Пучдемон съобщи, че счита да продължи да върви по пътя на създаване на независима страна и прикани каталунците да оказват мирна опозиция на решението на централните испански управляващи. / Нова тв

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР