Това показват данните от експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен

...
Това показват данните от експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен
Коментари Харесай

Галъп: Всеки трети българин се страхува от отвличане

Това демонстрират данните от експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен на 26 и 27 септември измежду 1000 пълнолетни българи посредством изявление по телефона.

Социолозите от организацията означават високата степен на социална тревога във връзка с реда и персоналната цялост изключително измежду по-възрастните и по-уязвими респонденти. Несъмнено, роля са изиграли и скорошните събития с 25-годишния Адриан Златков, който беше похитен на 30 август и беше освободен след заплатен откуп . Такива случаи изострят в допълнение часовата сензитивност, показват от „ Галъп интернешънъл “.

85% от интервюираните показват, че Русия не е опасност за сигурността на страната ни. "Галъп " добавя, че на този въпрос хората дават отговор съвсем автоматизирано. Това се дължало на характерните исторически връзки сред двете страни в предишното.

Според изводите от анкетата проучването на българския език от нашите малцинства в други страни е значима тематика. 83% от хората са показали, че българите би трябвало да учат български език, без значение къде се намират.

От "Галъп " акцентират, че въпросът е бил заложен във връзка законовите текстове, които лимитират проучването на български в Украйна. Резултатите са безапелационни - властта би трябвало да обръща по-сериозно внимание на сходни проблеми.

Данните сочат и че съгласно допитването, България към момента не е подготвена да се причисли към Шенгенското пространство. 62% от пълнолетните българи са показали, че все още страната ни не е подготвена за участие в Шенген. 31% са декларирали, че поддържат присъединението ни към Шенгенското пространство, а 7% са декларирали, че нямат справедлива преценка по въпроса. "Галъп " изяснява този резултат на инерцията на скептицизма у нас.

46% от българите, навършили 18-годишна възраст, настояват, че референдумите за обособяване на територии и обособяването на нови страни са по-скоро обезпокоителни.

Такъв е и процентът от интервюираните българи, които са подкрепили провеждането на референдуми за отделянето на нови страни, като тези в Шотландия и Каталуния, да вземем за пример.

Данните сочат още, че 50% от интервюираните са на мнение, че резултатите от президентските избори в Германия са обнадеждаващи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР