Това показва проучване на коалиция Зелените/Европейски свободен алианс. Съпредседателката на

...
Това показва проучване на коалиция Зелените/Европейски свободен алианс. Съпредседателката на
Коментари Харесай

Ска Келер: Корупцията остава сериозен проблем за България

Това демонстрира изследване на коалиция Зелените/Европейски свободен алианс.

Съпредседателката на обединението в Европейския парламент Ска Келер съобщи, че с новия антикорупционен закон се смесват много структури, които другояче евентуално работят добре. А това води до размиване на отговорността. Защитата на разобличителите е изцяло отстранена, а те са извънредно значим инструмент за разкриването на корупцията, уточни Келер в изявление за БНР.

Друг проблем е корупционното държание, което ще се глоби - не е ясно какво тъкмо е това държание. Така може да бъде сплашен или заставен да замълчи неуместният конкурент или медия, да вземем за пример.

Евродепутатът разяснява и градежа на втория кабинков въжен превоз в Банско, както и градежа на автомагистрала "Струма “ в сектора от Кресненското дефиле.

За Банско тя съобщи: Доколкото разбрах не е прекомерно ясно кой е притежателят на компанията, която ще строи този въжен превоз. Именно тази неизясненост води до корупция. Освен това знаем, че той ще употребява много по-голямо пространство за градежа в народен парк Пирин, в сравнение с е разрешено - над 70 на 100 от допустимото, а никой нищо не е направил. Това държание е доста нездравословно.

Същото важи и за неналичието на интерес от страна на страната, което пък е огромен проблем за хората. Бих била доста щастлива, в случай че мога да отида в България и да поддържа хилядите, които излязоха на улицата. Особено нашия сътрудник - партията Зелените, която е доста дейна по тези въпроси от години, съобщи Ска Келер.

В Европарламента ще обсъдим и градежа на автомагистралата, водеща до Солун, която минава през Кресненското дефиле, означи Ска Келер.
Става дума за територия, която влезе в предпазената зона на Натура 2000. Това е зона с извънредно биоразнообразие и тя се унищожава, в случай че там построите автомагистрала. Това визира съществено биоразнообразието. И като връх на всичко тази автомагистрала се финансира отчасти от Европейски Съюз. Затова ще попитаме Европейска комисия дали отпуска пари тъкмо за частта, която минава през дефилето.

Ска Келер разяснява и квотите за мигранти. Според нея би трябвало по-настойчиво да се търси отговор на въпроса кое принуждава мигрантите да бягат.

"Смятам че е нужна нова система, в която всички да вземат участие съгласно опциите си. Това мое мнение се споделя от доста страни членки и евродепутати и можем да намерим компромис. Когато обаче българският министър председател споделя, че тази концепция е мъртва и няма смисъл да я обсъждаме, това не е намиране на компромис. Така оставяме Гърция, Италия и Малта да се оправят сами, без да ни пука за тях ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР