“Това по-скоро е близо до провала. Промените в Конституцията, Шенген

...
“Това по-скоро е близо до провала. Промените в Конституцията, Шенген
Коментари Харесай

Стефан Янев за Шенген: Това по-скоро е близо до провала

“Това по-скоро е покрай неуспеха. Промените в Конституцията, Шенген и други тематики като, че ли не са в дневния ред на обществото, на българските жители. Тях ги интересуват други въпроси – приходите, образованието на децата, демографията, въпроси за сигурността ” Това разяснява някогашният длъжностен министър председател и водач на партия “Български напредък ” Стефан Янев.

По тематиката “Шенген ” Янев сподели, че приемането ни в морски и въздушен Шенген без сухопътната част на процедура няма никаква добавена стойност от позиция на българската стопанска система.

“Това по-скоро е покрай неуспеха. Провал е на това държавно управление, което заложи тази задача, която в действителност е един инструмент. Това не е крайната цел. Крайната цел се назовава цялостна интеграция на България в Европейски Съюз и Шенген е един от инструментите. ”

По отношение на измененията в Конституцията Янев сподели, че те бяха направени много преждевременно.

“Очевидно тази част, в която се загатва работата на служебните държавни управления, е по-скоро ориентирана към ограничение на президента Радев, не на идващия президент, както и да се споделя той, тъй като тогава може да се окаже, че тези промени не са работещи. ”

Източник: Българска национална телевизия

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР