Това плашещо предупреждение е видяно от жителите на чешкия град

...
Това плашещо предупреждение е видяно от жителите на чешкия град
Коментари Харесай

„Ако ме видите, ще плачете“ – жестокото пророчество, открито върху камъни

Това плашещо предизвестие е забелязано от жителите на чешкия град Дечин върху камък, легнал в река Елба през лятото на 2022 година Този античен речен камък споделя вековни истории на обезсърчение.

Но какво значи този надпис и за какво е станал оракулски?

Надписите 

Струва си да стартираме с това, че това не е единственият камък с сходен надпис и отметки, открити в региона. Те са най-малко 10 в сектор от реката с дължина към 20 километра.

Интересното е, че те се намират на територията на две страни – Чехия и Германия, защото Елба извира в първата страна и приключва във втората.

Тъй като има доста такива камъни, те са открити относително от дълго време. Първото документално споменаване за тях датира от 1790 година, т.е. преди повече от 230 години.

„ Камъните на глада “

От епохи локалните ги назовават ​​„ гладните камъни “. Името звучи малко необичайно, само че се оказва доста тъкмо. В последна сметка тези камъни в действителност предвещават апетит.

Работата е там, че камъните се намират в коритото на Елба и стават забележими едвам когато водата в реката падне до извънредно ниско равнище.

Така античните жители на този район са желали да предупредят бъдещите генерации за идната суша, беднотия и апетит, които неизбежно ще последват неналичието на превалявания.

Засушаванията

Най-старият открит надпис върху „ гладните камъни “ е от 1616 година И в случай че погледнете в историята, то през тази година в Европа е настъпила тежка суша, която довела до апетит.

Същата обстановка може да се наблюдава и с други дати, които се виждат върху камъните: 1746, 1790, 1874, 1892, 1904 и така нататък През тези години, дружно с плитките води на реката, настъпила и суша, която не предвещавала нищо положително за хората.

И в случай че в този момент, при настоящето равнище на глобализация, сушата в даден район не е смъртна присъда за популацията, то в предишното това водело до много тежки последствия.

Днес

Сушата през 2022 година в Европа се трансформира в една от най-тежките за последните 500 години.

Селското стопанство беше тежко наранено от това, а някои страни бяха изправени пред дефицит на електрическа енергия, защото съвсем всички водноелектрически централи работеха на ниска мощ, а атомните електроцентрали нямаха вода за изстудяване.

Тази 2023 година, съгласно метеоролозите, също дава обещание да бъде гореща. В Италия да вземем за пример каналите на Венеция пресъхнаха за втора поредна година, за испанска Каталуния началото на 2023 година е най-сухото за последните 50 години. Франция и Англия също се сблъскаха с проблеми поради сушата.

Изглежда, че климатичните промени се случват тъкмо пред очите ни и можем единствено да гадаем по какъв начин ще свърши всичко.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР