Това питбул ли е?!, посочи тя. По думите й животното

...
Това питбул ли е?!, посочи тя. По думите й животното
Коментари Харесай

Тотален Обрат! Ето Какво Ще Се Случи С Питбула, Който Уби Дете В Мокрище! Никой Не Очакваше Това, Животното Ще Бъде

Това питбул ли е?! ”, уточни тя. По думите й животното е било недохранвано, държано постоянно вързано без разхождане и това може да е породило високостепенен боязън от наличието на дребния Тошко и по-късно – експанзия по отношение на детето. Според нея би трябвало наложително да се типизира нервната система на всяко куче (флегматик, холерик, песимист и сангвиник – също като при хората), тъй като от това зависи какъв метод би трябвало да има при възпитанието. Освен това тя се разгласи за съществени санкции за стартиране на куче от едра порода без мотив на улицата.Препоръката на експерта обаче е безапелационна – питбулът може да живее, само че в никакъв случай не би трябвало да бъде пускан на открито без компаньон, мотив и наморник. „ Не може да му се вмени виновност. Винаги хората са отговорни ”, безапелационна беше доцент Узунова. „ Кучетата нямат място на улицата.

Безпризорните кучета – в приютите. От общината ще скочат и ще попитат „ С какво ще ги храним ” – е, с хора ли да ги храним? ”, запита доцент Красимира Узунова. Междувременно в София бранители на животните провеждат митинг против неприятните условия в общинските приюти.

Те се оплакват и, че не могат да изпращат кучета за осиновяване в чужбина поради правилник, който изисква 30-дневна карантина точно в общински подслон. „ Не мога да кажа, че не разрешаваме на хората да изпращат осиновените животни. Няма по какъв начин това да се разреши това да се прави в прорез със законодателството. Животните могат да бъдат дадени за осиновяване при избрани законодателни ограничения, т.е. те би трябвало да произлизат от обект, който е регистриран по Закона за ветеринарно-медицинската активност, няма по какъв начин да стане това от частен парцел. Това животно, което отива при различен притежател би трябвало да бъде с гаранции за здравен статус ”, отговори Кристина Митева от БАБХ.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР