Това пише Financial Times, позовавайки се на европейски служители, добре

...
Това пише Financial Times, позовавайки се на европейски служители, добре
Коментари Харесай

ЕС обмисля санкции срещу Турция заради сътрудничеството ѝ с Русия

Това написа Financial Times, базирайки се на европейски чиновници, добре осведомени с неофициалните полемики в Европейския съюз. Европейското управление е обезпокоено от изказванията на водачите на двете страни за увеличение на търговията и съдействието в енергетиката, финансите и търговията. Все още няма публични диалози за вторични наказания против Турция, само че блокът „ следи по-внимателно турско-руските връзки “.

Има сигнали, че Европейски Съюз обмисля да окаже напън върху западните компании и банки да понижат наличието си в турския пазар, ако Турция оказва помощ на Москва да заобиколи глобите. Подобни ограничавания могат да подкопаят турската стопанска система, която към този момент страда от рекордна инфлация.

В Европейски Съюз обаче няма консенсус за сходни стъпки. Турският пазар е доста печеливш за европейските компании и е допустимо те да се опълчват на сходни ограничаващи начинания. Според източниците на Financial Times обаче, обособени страни от Европейски Съюз към момента могат да окажат напън върху Турция.

Изданието напомня още, че през юни заместник-министърът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР