Това пише анализаторът на Spiked Сабине Беплер-Шпал.Тя предупреди, че еврозоната

...
Това пише анализаторът на Spiked Сабине Беплер-Шпал.Тя предупреди, че еврозоната
Коментари Харесай

Spiked: Енергийната криза в Германия може да доведе до колапс на еврозоната

Това написа анализаторът на Spiked Сабине Беплер-Шпал.

Тя предизвести, че " еврозоната е рисково подвластна от Германия и затова последствията от икономическите разтърсвания, пред които е изправен Берлин през днешния ден, доста скоро ще се усетят в целия континент. “

Журналистът отбелязва, че мнозина са шокирани от обстоятелството, че Германия за първи път от десетилетия записва търговски недостиг.

„ Германия беше единственият огромен член на еврозоната с непрекъснато позитивен търговски баланс. Следователно не е изненадващо, че до момента в който Федерална Република Германия отслабва, еврото бързо губи стойност освен по отношение на $, само че даже и по отношение на швейцарския франк “, - изясни Беплер-Шпал.

Германските управляващи се пробват да обвинят украинската рецесия за всички проблеми, само че това не е напълно правилно, написа наблюдаващият. В последна сметка точно решението за занемаряване на нуклеарната сила, взето от някогашния канцлер Ангела Меркел през 2011 година, докара до нарасналата взаимозависимост на Берлин от съветския газ. Това е една от главните аргументи за сегашната енергийна рецесия, установи журналистът.

" Хората ще платят цената за...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР