На Министерството на вътрешните работи беше казано да спре работата в бившата база на RAF, предназначена за настаняване на търсещи убежище

...
Това означава, че работата трябва да бъде прекратена в бившата
Коментари Харесай

Това означава, че работата трябва да бъде прекратена в бившата въздушна база, която трябваше да се използва за настаняване на 2000 лица, търсещи убежище.

Политика на живо: Кийр Стармър дава първи отговор след разкритите коментари на ЕС

Сали Гриндрод-Смит, директор на регенерирането на планирането, каза при посещение на място миналата седмица, служителите са забелязали редица проблеми, смятани за нарушения на планирането.< /p>

Тя каза, че на обекта се извършват „значителни работи“, „които не са били разглеждани като част от искането за оценка на въздействието върху околната среда на Министерството на вътрешните работи“.

„Това означава, че въздействието на Развитието не е правилно оценено“, каза тя.

Тя добави: „Освен това е ясно от мащаба на работите на място, че това развитие не е ограничено до временен период от 12 месеца.“< /p>

Преместването следва известие за временно спиране, издадено до Министерството на вътрешните работи на 8 септември, което се отнася до изброени сгради и археология на обекта.

Съветът счете, че е имало нарушение на планиране на контрол с определени работи, имащи потенциал да причинят необратими щети на важни активи на наследството.

Новите известия бяха издадени след допълнително посещение на място на 14 септември, което разкри това, което съветът сметна за допълнителни нарушения.< /p>

Нарушение е неспазването на известие за спиране, което заедно с известието за изпълнение е издадено съгласно раздели 172 и 183 от Закона за градоустройството и планирането на територията от 1990 г.

Кралските военновъздушни сили Скамптън са бившият дом на екипа за пилотаж на Red Arrows и Dambusters – ескадрилата, извършила едно от най-известните въздушни нападения през Втората световна война.

Имаше съпротива срещу преобразуването му в настаняване за убежище от самото начало, като местните лидери се страхуват, че ще видят отмяната на сделка за £300 милиона за превръщане на базата в обект на културно наследство.

Август: Баржата напомня на мигранта за Ислямска държава

През лятото съветът получи разрешение да заведе дело срещу Министерството на вътрешните работи във Върховния съд, като съдебният преглед е насрочен за 31 октомври и 1 ноември.

Съветникът Тревър Йънг, лидер на местната власт, каза: „От момента решението да се използва RAF Scampton като център за настаняване на бежанци, Съветът беше категоричен, че това не е подходящо място за тази цел.

„Използването на мястото за настаняване на бежанци излага на риск £ Предложение за инвестиция от 300 милиона.

„Изключително разочароващо е, че въпреки многократните уверения, че обектът ще бъде безопасен, законен и съвместим, Министерството на вътрешните работи не успя да осигури подходящо разрешение за планиране или да оцени адекватно въздействието на техните предложения .

„Нарушение на известието за спиране е престъпление и настоятелно призовавам Министерството на вътрешните работи да прекрати всички дейности в съответствие с това правно действие.“

Прочетете повече от Sky News:< br />Натрупването на молби за убежище в Обединеното кралство достига рекордно високо ниво
Правителството не изключва използването на електронно маркиране за контрол на мигрантите

Известията заплашват да бъдат най-новата неуспех в плановете за намиране на по-евтино настаняване за настаняване на търсещи убежище от хотели, което според министрите струва на данъкоплатеца £6 милиона на ден.

Освен военни бази, правителството също иска да използва баржи и в крайна сметка се надява да депортира хора в Руанда, но схемите са били затънал в затруднения и забавяне.

Sky News се свърза с Министерството на вътрешните работи за коментар.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР