Това отваря много опции на общините и в частност Бургас

...
Това отваря много опции на общините и в частност Бургас
Коментари Харесай

ВиК-Бургас започва масови ремонти в Бургаска област, сменят тръбопроводи и канализации

Това отваря доста варианти на общините и в частност Бургас да осъществят инфраструктурни планове за рехабилитация на пътища, улици и тротоари

С 30 милиона лв. без Данък добавена стойност ВиК-Бургас възнамерява да обнови съществуващата в Бургаска област подземна инфраструктура. Обществената поръчка е оповестена преди дни и касае подписване на рамково съглашение по общо 6 ЛОТ-а за осъществяване на разнообразни действия.

Откритата процедура има за цел да избере реализатор, който да извърши главен ремонт и замяна на основни за района мрежи, които биха „ отвързали ръцете “ на администарцията за пускане на десетки други, надземни планове за облагородяване на терени и реорганизация на улици. Според публичната поръчка дейностите на ВиК ще би трябвало да се извършват в идващите две години.

Те включват ремонт и реорганизация на водопроводни и канализационни мрежи в региона, реорганизация и рехабилитация на здания на Дружеството, разнообразни действия по рехабилитацията на електротехнически и автоматизационни системи, покупка на нова техника, както и осъществяването на хоризонтални сондажи за пробутване на връзки на територията на региона. Последното е значимо изключително поради обстоятелството, че новите технологии се развиват със голяма скорост и доста скоро съществуващта телекомуникационна техника може да се окаже неспособна да задоволи потребностите на региона.

Както към този момент би трябвало да е ясно, Община Бургас от към 3 години следва поредна политика – първо да изчака ВиК-Бургас да извърши съществени поправки и подновявания на инфраструктура си подземен, след което да започва своите планове за реализация на поправки на пътища, улици и тротоари. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР