Това отличие е израз на оценката за дейността на посланик

...
Това отличие е израз на оценката за дейността на посланик
Коментари Харесай

Радев изпрати Москаленко с ”Мадарски конник”, той поиска военнотехническата помощ да продължи

Това отличие е израз на оценката за активността на дипломат Москаленко, за развиване на нашите обичайно положително и другарски връзки, съобщи Румен Радев. Той регистрира работата на дипломата в тази комплицирана военна обстановка. България дава кардинална поддръжка за суверенитета, териториалната целокупност и европейска вероятност на Украйна, стана ясно още от думите на президента. Помощ и поддръжка за Украйна, заявява още Радев. Президентът благодари на Москаленко за напъните му двете страни да работят добре и пожела тази работа да продължи в мирни времена. Вярвам, че поредната и кардинална наша поддръжка за независимостта, суверенитета, териториалната целокупност на Украйна, към европейските и евроатлантически желания на вашата страна, както и съществуването на българско национално малцинство в Украйна ще продължат да бъдат постоянна основа за развиване на нашите по-нататъшни връзки, съобщи президентът.

Убеден съм, че във ваше лице България ще има откровен другар в Украйна, посочи президентът.

Виталий Москаленко на собствен ред цитира светото Евангелие " В началото бе словото ". И точно словото е в основата на връзките сред двете страни, по думите му, като напомни, че братята Кирил и Методий са дали писмеността на славянските нации. Българската диаспора в Украйна взаимно обогатявала двата народа, по думите му. Москаленко регистрира българската поддръжка за участието на Украйна в Европейски Съюз. Той благодари на Народно събрание за декларацията против Гладомора.

И таман в този миг, когато нашият зложелател прави геноцид в модерна Украйна, направи нахлуването варварско и грубо на територията на самостоятелна Украйна, ние украинците сме доста признателни на Република България, че тя от първите дни на тази варварска и жестока война оказва поддръжка и помощ на нас, украинците, във всички връзки, съобщи дипломатът.

Смея да се надявам, че военно техническата помощ за Украйна ще бъде продължена, пожела си украинският посланик. Най-прекият път към мира е победа за Украйна, посочи в президентството Москаленко.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР