Това отделение не е само за COVID-болни, а за онкоболни,

...
Това отделение не е само за COVID-болни, а за онкоболни,
Коментари Харесай

В момента няма болница, която да е чиста от COVID

" Това поделение не е единствено за COVID-болни, а за онкоболни, които имат в допълнение covid зараза. Всъщност това, което би трябвало да знаят феновете, е че сега няма, която да е чиста . Първо, тъй като болните, които влизат, ние не знаем на 100% дали всички те не носят коронавирусна зараза. Второ, всички лечебни заведения вършим по този начин, че да имаме места, където да се лекуват заболели, с изключение на с COVID-19 и с други, съпътстващи страданието им болестти – да вземем за пример, строшаване, само че с Коронавирус, инфаркт/ инсулт, позитивен за Коронавирус хирургична интервенция по неотложност, само че позитивен за Коронавирус. Това са все случаи, които изискват лекуване на незабавното положение и на коронавирусната зараза. Пирогов е в тази обстановка. "
Това сподели пред BTV доктор Асен Балтов, шеф на Пирогов. Думите му бяха във връзка митинга на медиците от онкоболницата в София, в която би трябвало да се разкрият 29 covid кревати.
 Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона Протест на медиците от онкоболницата в София поради разкриване на Коронавирус зона
В 8 часа медици от столичната онкологична болница (УСБАЛО ЕАД) излизат на митинг пред лечебното заведение, оповестява БНР. Причината е...
" Тяхното терзание е (на протестиращите медици от онкоболницата в София), че надали не цялата болница ще стане за Коронавирус. Такова нещо няма да се случи, аз съм уверен в това, а просто те ще би трябвало да лекуват случаите на онкоболни, които са с Коронавирус инфекции. И то е заделен доста дребен % – 10% от леглата. В " Пирогов " сега над 50% от леглата са за Коронавирус ", сподели Балтов.
" Няма да пламне цялата болница, когато се съблюдават чист кулоар и замърсен поток и не се смесват, това не може да се случи ", сподели Балтов. " Когато се съблюдават всичките ограничения, това се лимитират оптимално. В момента няма болница, която е останала чиста ", акцентира той.
И още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР