Това обявиха от обществената медия. В консултативния орган влизат: Проф.

...
Това обявиха от обществената медия. В консултативния орган влизат: Проф.
Коментари Харесай

9 известни лица влизат в новия обществен съвет на БНТ

Това оповестиха от публичната медия.

В консултативния орган влизат:

Проф. Боян Биолчев (филолог, публицист и ректор на СУ „ Св. Климент Охридски “ в интервала 1999 – 2007 година)

Доц. Харалан Александров (социален антрополог и преподавател)

Гергана Паси (общественик и министър по европейските въпроси в интервала март 2007- юли 2009 година)

Теодора Димова (писател)

Хилда Казасян (джаз певица)

Мартин Захариев (изпълнителен шеф на Сдружение „ Национален ръб по туризъм “)

Ваня Гешева (спортист, медалист от Олимпийски игри, Световни и европейски шампионати по кану-каяк)

Иван Стамболов-Сула (публицист и анализатор)

Иван Киров – Тоби (преводач и рекламист).

На първото съвещание, извършено през днешния ден, проф. Биолчев е определен за ръководител на публичния съвет, а Казасян - за заместник-председател.

„ Благодаря на всеки един от вас за признатата покана и за уговорката дружно да отстояваме смисъла на публичната телевизия. Ръководството на Българска национална телевизия разчита на дейния разговор с членовете на Обществения съвет, водени от устрема да бъдем конкурентна телевизия във връзка с публичното въздействие. Предстои ни доста работа и имам вяра, че дружно ще бъдем част от позитивната смяна на Българска национална телевизия “, съобщи генералният шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

Общественият съвет е самостоятелен съвещателен орган, който подкрепя осъществяването на публичните функционалности на Българска национална телевизия. Неговите членове следят салдото на другите гледни точки и ползи в стратегиите на националната телевизия и спомагат за налагане на българската културна еднаквост и език. Съветът може да разисква и предлага хрумвания за излъчвания, свързани с публичния темперамент на медията, подчертаха от Българска национална телевизия.

Само преди дни в малкия екран избухна скандал, откакто екипът на предаването "Денят стартира с просвета " разгласи, че новият програмен шеф Емил Кошлуков оказва напън и се намесва в публицистичната политика. Самият той отвърна, че би трябвало да показват доказателства, само че Каменаров успокои пристрастеностите и увери публицистите, че няма да има интервенция в работата им.

Случаят стигна до Съвет за електронни медии, откъдето оповестиха, че слагат под наблюдаване Българска национална телевизия .
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР