Това обяви ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова в

...
Това обяви ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова в
Коментари Харесай

Преди Малко Най-Големият Кошмар Връхлетя Веселин Марешки! Олигархът Политик Не Очакваше Това!

Това разгласи ръководителят на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова в отговор на въпрос за хода на делото против водача на „ Воля “ и двама негови съпартийци. Това стана на съвещание на парламентарната Комисия за наблюдаване на приходните организации и битка със сивата стопанска система и контрабандата, съобщи „ Фокус “.

„ Предстои в доста къси периоди делото да бъде изпратено там, с цел да може способената прокуратура да повдигне обвиняване за закононарушенията, за които сме събрали доказателство. След това делото да бъде импортирано в Специализирания съд “, изясни тя.

Главният прокурор Сотир Цацаров, който също взе участие в съвещанието, пък разяснява:

„ За нас няма смяна в извода, че съгласно държавното обвиняване закононарушения са осъществени и те ще стигнат до съд “.

Преди няколко месеца на Веселин Марешки, Кръстина Таскова, Пламен Христов бяха повдигнати обвинявания за изнудване. Според прокуратурата, от есента на 2012 до завършек на 2015 година варненският предприемач е заплашил 7 притежатели на аптеки във Варна, Добрич, Видин, Плевен и София с увреждане на имущество и други незаконни дейности с тежки последствия за тях.

Обвинението твърди, че задачата на Марешки е била да ги принуди да прекратят комерсиалната си активност или да трансферират свои дялове в търговски сдружения, които са негова благосъстоятелност или са следени от него.
В някои случаи пък той желал да ги накара да се задължат да купуват при неизгодни условия лекарства от неговия склад.

Доказателствата сочат, че Марешки е заплашвал притежателите, че посредством осъществяване на тенденциозни инспекции от доближени нему чиновници от Изпълнителната организация по медикаментите и посредством нелоялни търговски практики, ще ги докара до банкрут и ще ги принуди да преустановят активността си.

В в четири от общо седемте случая Марешки работил самичък, в два дружно с Христов, а в един те двамата били с Таскова.

По делото на Марешки, който в този момент е зам.-председател на Народното събрание, е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

Срещу Веселин Марешки се води още едно дело - още веднъж за изнудване, само че на наемателя на пицария " Ред хот " във Варна Асен Миланов. Марешки изискал от него да му заплаща наем за заведението, тъй като бил притежател на земята пред заведението. След като Миланов отказал да му заплаща наема, той спрял тока. Тогава Миланов се обърнал за помощ към общинаря Костадин Костадинов, който отишъл на място. Марешки го снимал с телефона си и той решил да направи същото. В този миг предприемачът се доближил и пред служители на реда го блъснал с пестник в лицето. Затова водачът на " Воля " има обвиняване и за нанасяне на лека телесна щета на Костадинов.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР