Това обяви от парламентарната трибуна Мирослав Иванов (ПП-ДБ). Той поиска

...
Това обяви от парламентарната трибуна Мирослав Иванов (ПП-ДБ). Той поиска
Коментари Харесай

ПП-ДБ предлагат завишаване на наказанията за физическа и вербална агресия в парламента

Това разгласи от парламентарната естрада Мирослав Иванов (ПП-ДБ). Той изиска думата по метода на водене като мотив са свадите в пленарната зала от последните две седмици.

 

По думите му разпоредбите за работа би трябвало да лимитират вербалната експанзия от трибуната. Депутатът моли за по-стриктното им съблюдаване, с цел да не се разрешава трибуната да се употребява по метод, които разрушава демокрацията.

 

Председателят на Народното събрание Росен Желязков на собствен ред съобщи, че Народно събрание е законодателният орган на страната.

 

" Това, може би, е органът, който има най-пряко отношение към директната регулация на публичните връзки, с нашите закони се опитваме да съблюдаваме сложния баланс сред публичния интерес и персоналните права и свободи ", означи той.

 

" Ние сме приели разпоредбите за държание с нашия устав, държанието на народния представител се учредена на ценене престижа на Народно събрание и почитание към другите депутатите, като при нарушаване има съответните наказания, които имат своя духовен императив ", посочи Желязков.

 

Той акцентира, че тази рамка на държание не би трябвало да разчита на глоба тъй като, в случай че само страхът от нея, постанова положително държание, не би трябвало да се считаме за народни представители, а като характерности, пребиваващи в тази постройка поради личните си заслуги.

 

" А по Конституция ние представляваме освен личните си гласоподаватели, а народа ", акцентира ръководителят на Народното събрание. 

 

" Бих подкрепил всички рационални оферти за промени в правилника, които могат да доведат до по-добро използване на рамката за държание, само че едва ли глобите са тези, които ще трансформират желанието да се уязви съперника, басните, метафоричния език ", означи  Росен Желязков. Според него глобите би трябвало да са на последно място, първо би трябвало да се пази достолепието на институцията и на обществото.

 

След това от „ Възраждане “ оповестиха, че ще позволен Явор Божанков (ПП-ДБ) на трибуната да се изкаже, откакто през вчерашния ден на два пъти го стопираха, което в последна сметка, с изключение на напрежение в залата, докара и до преустановяване на съвещанието.

 

" Нашата парламентарна група ще постави старания тонът в тази зала да бъде естествен ", съобщи нас собствен ред Божанков.

 

" Благодаря на всички, които се изрекоха, тъй като задават различен звук, друга вероятност, която се чака да откри собствен сюблимен израз в предстоящите промени в Конституцията, и дано пътят да не бъде изгорял, опожарен ", заключи Росен Желязков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР