Това обяви министър-председателят Николай Денков, след като се срещна с

...
Това обяви министър-председателят Николай Денков, след като се срещна с
Коментари Харесай

Денков: Белгийска компания ще инвестира 1,1 млрд. евро у нас

Това разгласи министър-председателят Николай Денков, откакто се срещна с президента и създател на белгийската компания „ ABEE “ (Avesta Battery & Energy Engineering) Ношин Омар.

Инвестиционното желание е за произвеждане на ново потомство акумулатори, които намират необятно приложение в автомобилната промишленост. То ще се осъществя през идващите 3 до 5 години, като поетапно ще се построяват трите му съществени детайла.

В Пловдив ще бъде издигната изследователска и развойна база, където ще бъдат подготвяни и висококвалифицираните експерти от България за плана.

Най-големият дял от инвестицията ще бъде осъществен в Стара Загора, където е планувано да има цех за произвеждане на литиево-йонни акумулатори. Заводът ще има опция да усили потенциала си на произвеждане от 10 до 20 гигавата годишно.

Третият съставен елемент е обвързван с извличането на метали, които да бъдат влагани в производството на батериите. Благодарение на инвестицията ще бъдат разкрити повече от 1000 работни места.

„ Говорим за кръгова стопанска система – трите съставния елемент се допълват взаимно “, посочи министър председателят...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР