Това обяви Делян Пеевски в позиция до медиите.Считаме, че този

...
Това обяви Делян Пеевски в позиция до медиите.Считаме, че този
Коментари Харесай

ДПС-Ново начало подаде жалба до ВАС против отказа на ЦИК да я рег...

Това разгласи Делян Пеевски в позиция до медиите.

„ Считаме, че този отвод е незаконосъобразен, защото обединението е показала всички нужни документи, според Изборния кодекс. ЦИК изцяло преднамерено пренебрегва събитието, че коалиция „ Движение за права и свободи – Ново начало ” първа е декларирала своята регистрация в Комисията по електронен път, подавайки в 0:05 часа на 02.09.2024 година, постоянно заявление, подписано с електронните подписи на представляващите обединението лица. Освен това, коалиция „ Движение за права и свободи – Ново начало ” е основана на 27.08.2024 година, като е налице категорично обещано нотариално заверено единодушие от управлението на парламентарната група на Политическа партия „ Движение за права и свободи ” за потребление на наименованието и абревиатурата на партията. В този смисъл всички следващи „ участия ” на Движение за права и свободи в други обединения, както и потреблението на абревиатурата на партията в наименованията им, са безусловно неприемливи и незаконосъобразни ”, аргументира се политикът.

 

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи твърди, че „ ЦИК е злепоставен като самостоятелен орган, носещ най-висока отговорност за провеждането на почтени и демократични избори след явната и груба интервенция на Румен Радев и натиска върху ръководителя на ЦИК в интерес на отцепниците от Движение за права и свободи, което още един път потвърждава съществуващите съветски връзки и въздействие. ”

„ Всякакви пропагандни операции и очевидни измами в нарушаване на изборното законодателство и демократичните правила няма да спрат новото начало и нуждата след тези парламентарни избори евроатлантическата посока на развиване на България да бъде доказана и отстоявана от най-висшия държавен орган - Народното събрание ”, прецизира Пеевски.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР