Това обяви адв. Александър Кашъмов от програма Достъп до информация

...
Това обяви адв. Александър Кашъмов от програма Достъп до информация
Коментари Харесай

“Възраждане” получи антинаграда за нарушаване на защитата на личните данни

Това разгласи адв. Александър Кашъмов от стратегия " Достъп до информация " по време на гала по връчване на антинаградите. Антинаградата се връчва на партия " Възраждане " поради издание на EГН на над 800 български жители за да бъдат стигматизирани и оповестени за шпиони, добави Кашъмов, представен от Българската телеграфна организация. 

 

Номинацията на " Възраждане " се разграничава от другите по това, че има съзнателно и целеустремено разпространяване на персонални данни, сподели медийният специалист Георги Лозанов. 

 

При разпространяването на персоналните данни има детайл на изтъкване на тези хора, посочени като такива, против които симпатизантите на " Възраждане " да стартират корист с персоналните данни и да правят наказателни действия против избрани хора, добави Лозанов. По думите му има опит за образуване на акция против български жители и това припомня тезата за радикалното зло в тоталитарните общества – да обявиш една част от обществото за непотребни или нездравословни. Разкриването на персонални данни е форма на наказване, като някои от членовете на журито на антинаградите са осъдени по този метод, уточни Лозанов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР