Това обяснява английският д-р Саманта Уайлд – клиничен ръководител по

...
Това обяснява английският д-р Саманта Уайлд – клиничен ръководител по
Коментари Харесай

Как да открием тумор на гърдата в ранен стадий?

Това изяснява британският доктор Саманта Уайлд – клиничен началник по женско здраве в неправителствена професионална организация

Ракът на гърдата е най-разпространеният недоброкачествен израстък измежду дамите, изключително измежду тези над 50-годишна възраст, припомня

Затова е желателно да следвате избран устав за инспекция на гърдите си, споделя доктор Уайлд. „ Възможно е да ви е по-лесно, когато сте се отпуснали, да вземем за пример при взимане на душ или вана. Не забравяйте обаче, че гърдите ви се трансформират по време на месечния цикъл, при бременност и в интервала на менопаузата.”

Д-р Уайлд акцентира какъв брой е значимо да знаете кое за вас е обикновено, с цел да можете да определите дали има някакво отклоняване от него.

Обърнете внимание на следното:

• „ Най-разпространеният признак на рака на гърдата е нова издутина в гърдата или към нея, споделя доктор Уайлд. Другите признаци може да са болежка в гърдата, обособяване на секрет от зърното или кожата, която е зачервена, суха, лющи се или е удебелена.”

• Болката в гърдата може да е обвързвана с други аргументи, като хормонални съмнения и менопаузата.

• „ Болката в гърдата сама по себе си надали може да е симптом на рак”, твърди експертът.

• Проверявайки гърдите си, оглеждайте размера и формата на всяка гърда, може да напипате бучки. „ Огледайте гърдата си и кожата й, спускайки ръце в профил, а по-късно вдигнете ръце нагоре. Търсете всевъзможни сектори, където кожата е опъната, както и в случай че се отделя секрет от зърната или има червени петна по кожата, изключително към региона на зърното.”
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР