Това обаче ще се промени, тъй като платежна система Mastercard

...
Това обаче ще се промени, тъй като платежна система Mastercard
Коментари Харесай

Една от глобалните платежни мрежи улесни притежателите на криптовалута

Това обаче ще се промени, защото платежна система Mastercard разгласи по-нататъшното развиване на стратегия за карти, ориентирана към притежателите на портфейли с криптовалута и цифрова валута. В публично известие за пресата компанията разгласи опростяването на системата за конвертиране на криптовалута в обичайната фиатна валута.

Сега клиентите на Mastercard ще могат да заплащат за артикули и услуги с цифрови пари на всички места, където се одобряват карти на Mastercard. По-нататъшното опростяване на внедряването на криптовалутни планове стана допустимо вследствие на развиването на партньорската стратегия Mastercard с платформи за криптовалута и компании като Evolve Bank & Trust, Paxos Trust Company и Circle.

В момента притежателите на Bitcoin, Ethereum или Litecoin, когато работят в мрежата на Mastercard, са принудени да обръщат цифровата валута във фиатни пари, което усложнява процеса. Според представители на Mastercard, съдействието с криптовалутни компании Evolve, Paxos и Circle ще помогне за превъзмогване на компликациите, пред които са изправени притежателите на криптовалути, когато заплащат за артикули и услуги.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР