Това ни дава повод тъй като има причинно-следствена връзка между

...
Това ни дава повод тъй като има причинно-следствена връзка между
Коментари Харесай

Тежка черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на 2-годишното дете от Пловдив

" Това ни дава мотив защото има причинно-следствена връзка сред травматичните увреждания и гибелта на детето, да изпратим делото на Окръжна прокуратура-Пловдив.Престъплението, което ще проверяват, е породена гибел по несъобразителност, в резултат на съзнателно породена тежка телесна щета ", обявиха още от прокуратурата.

 

От там прецизираха, че не е направена спомагателна съдебно-медицинска експертиза, а все още е постъпила единствено експертна информация. И прибавиха, че все още майката е арестувана.

 

След като са подготвени резултатите от аутопсията ще стане ясно по какъв метод са настъпили контузиите на детето. На журналистически въпрос дали приемната му майка, позната като " мама Айше ", се е интересувала от положението на детето, от прокуратурата дадоха отговор, че нямат данни да е показала угриженост.

 

От прокуратурата показаха още, че съдебно-психиатричната експертиза на майката е посочила, че тя е вменяема и може да носи наказателна отговорност. Наказанието ѝ може да е до 12 години отнемане от независимост, допълниха от прокуратурата.

Според разпитани очевидци майката се е грижела добре за детето си и персоналният му доктор е удостоверил тази информация.

 

Припомняме, че момиченцето беше в тежко положение в продължение на повече от 20 дни. То бе признато в в УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив на 23 септември с множествено травматични увреждания - синини, с друга отминалост, следи от ухапвания, черепно-мозъчна контузия, скъсване на бял дроб, добавя " Дарик ".

 

Анка Михайлова - осиновителка на детето, бе задържана на 24 септември, откакто лекари от болничното заведение алармират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има подозрение за домашно принуждение. Окръжният съд в регионалния град дефинира по отношение на нея най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " и все още тя е в ареста.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР