Това не се случва всеки ден – в сервиза да

...
Това не се случва всеки ден – в сервиза да
Коментари Харесай

Transit навъртя 1 000 000 км

Това не се случва всеки ден – в сервиза да дойде автомобил на 1 милион километра. Такъв пробег е навъртял живеещият в Германия етнически грък Елефтериос Цаферис със своя бял Ford Transit. С лекотоварния си „ асистент “ за доставки на артикули той е минал разстояние, което се равнява на 25 обиколки на Земното кълбо. Причината да се отбие в сервиза не е щета, а нуждата от нов километраж, тъй като остарелият спрял да регистрира на 999 999 км. Механиците на Ford инсталирали нов километраж, защото не е редно са се поправят индикаторите на остарелия.

 rb-3213

Въпросният Transit е платен като нов през 2010 година и се задвижва от 2,4-литров дизелов мотор с мощ 140 к.с. Собственикът Елефтериос Цаферис изминава към 6000 км седмично по пътищата на Европа, превозвайки разнообразни артикули.

 rb-3197

В товарния отсек той транспортира артикули с тегло до 1,2 тона. Сметките демонстрират, че при междинна скорост 60 км/ч лидерът е прекарал 16 700 часа зад кормилото, което е близо две години. Сериозни повреди не е имал – всичко по мотора, трансмисията и окачването е автентично, а автомобилът е поддържан постоянно в оторизирани сервизи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР