Това не са резултатите, които аз бих искал да видя

...
Това не са резултатите, които аз бих искал да видя
Коментари Харесай

Николай Стайков: Очевидно някой трябва да ”изгори” заради казуса ”Осемте джуджета”

" Това не са резултатите, които аз бих желал да видя от едно задълбочено и обективно следствие. Очевидно някой би трябвало да " изгори " поради проблема " Осемте джуджета ". Връзката на господин Сарафов е потвърдена и документирана, той не я отхвърли. 

 

Той я изясни по много почтен метод, което на мен ми е мъчно да приема на доверие. Години наред Сарафов беше до господин Гешев, той беше част от това ръководство и махането на Иван Гешев, назначаването на Сарафов също остана неизяснено за българската аудитория. За никого не стана ясно по какъв начин по този начин с едно тракване на пръстите, което не сме видели, само че видяхме неговия резултат, единомислещият Висш съдебен съвет внезапно избра Гешев и 3 години по-късно го махна.

 

Доказателства за политическа интервенция и сгода във въпросните дейности. Моите огромни съмнения са, че работата по проблема ще докара до подсилване на позицията на настоящето управление във висшия ешалон на прокуратурата, те ще имат доста повече другари и доста повече подвластни магистрати, които да ги поддържат, и до опит за задръстване на устата на избрани очевидци ", разяснява той.

По думите му по последна информация има 3 досъдебни производства, които са в прокуратурата - двете са за непозволено връщане на доказателства, едното е за насила. В предаването " Преди всички " Стайков напомни случая: 

" В историята става дума за потребление на механизмите на правораздаването, в частност на прокуратурата, за изземване на активи, които са компании, имащи в себе си парцели, земи, здания, става дума и за изземване на материални доказателствени средства под формата на злато и огромни суми в лв. и евро ".

По думите му в тази ситуация има забъркани някогашни заместител административни ръководители на спецпрокуратурата, както и представител на профилираната прокуратура. Почти всичко в тази история става с помощта и с подписа на прокурор от профилирана прокуратура, акцентира той. 

" Очаквам да видя съществуването на някакъв детайл на организраност във въпросните закононарушения, а не просто самостоятелно действие на един прокурор, който е бил дежурен и е получил заповед ", сподели Николай Стайков.

Според него в насоките, в които работи прокуратурата, липсват два доста значими израза:

" Единият е организирана незаконна група, тъй като става дума за дълго работили закриляни на най-високи равнище проведени незаконни групи, настоящи в системата на правораздаването. Второ - това е престъпление срещу правораздаването ". 

В момента виждаме ниско равнище, по скоро отпушване на някакво напрежение, разяснява Стайков. По думите му когато има огромен проблем с доста забъркани лица, той не се употребява, с цел да се прочисти системата. 

" Обикновено прокуратурата излиза от въпросния проблем по-силна и с доста повече другари ", счита той и предвижда:

" Имам чувството, че сега прокуратурата, настоящето управление на прокуратурата, ще осъмне, прикривайки въпросния проблем, с доста повече вътрешни съдружници, в самата прокуратура, вместо да ги забележим по някакъв метод разпитани и да разберем цялата истина по този проблем ".

По думите му тази мрежа на въздействие би трябвало да се разплете до край, с цел да се види до каква степен е проведена и до каква степен стига.

Стайков изрече мнение, че става дума за систематично развъждане на схеми на въздействие в българската прокуратура, от която ние чакаме правораздаване.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР