Това не са неща, които българите не знаят, така Асен

...
Това не са неща, които българите не знаят, така Асен
Коментари Харесай

Асен Василев: Очаквах атака срещу формирането на кабинет

Това не са неща, които българите не знаят, по този начин Асен Василев разяснява изтеклия запис от съвещание на " Продължаваме промяната " пред Nova.

" Преговорният развой от наша страна се водят от учен Денков ", сподели още той, запитан дали записът ще докара до отстъпки. " Дори и един министър на ГЕРБ да се допусне от наша страна, това ще бъде компромис и някои хора ще бъдат разочаровани ".

„ Цялата мелодрама, която се пробва да се развие към това нещо, може би е за да се извади някакво преимущество в преговорния развой ”, сподели още Василев.

По адрес на Радостин Василев, някогашният вицепремиер разяснява: " Колкото по-рано човек се освободи от недобросъвестни хора, толкоз по-добре. "

Според него самият Радостин Василев не е забавен, тъй като и да не е бил пуснал записите той, друга офанзива е щяла да пристигна:

" Очаквах офанзива и това са ползите, които ни докараха до това да сме най-бедната страна в Европейски Съюз. Ако не беше от член, подобен запис щеше да се появи в някоя жълтите медии. Самият Радостин Василев сподели, че с него са се свързали от ДАНС предходната вечер, т.е. службите имат някаква роля. "

Василев изброи и рисковете, пред които е изправена страната:
Компютрите на едно министерство се употребяват за хакерска офанзива от Русия.Службите 24 часа преди нашествието на Русия в Украйна споделят, че офанзива няма да има.Нямаме йодни хапчета - нулева подготовка за това, което се случва в Украйна.Европейска заповед за арест на български жител е дадена единствено на най-висшите ръководители на службите, той напуща страната, а заповедта открита в колата му.Имаме Финансово разузнаване, което не може да хване милиони, изтеглени на каса.
По мотив на частта в записа, където се споделя, че шефовете на служби са утвърдени от непознатите посолства и ще бъдат заменени с " наши хора ", Асен Василев посочи, че става дума за хора, на които имаме доверие и са утвърдени от партньорските служби и че това е условие, записано в закона.

" Нашият закон споделя, че всичките ни служби би трябвало да работят с партньорските служби в Европейски Съюз и в НАТО. "

Василев напомни, че към този момент са били заменени началниците на Държавна организация разузнаване, Военното разузнаване, ДАНС и това е станало еднолично от длъжностен министър председател с автограф на президента, т.е. от един и също властови център.

Запитан за така наречен " изпиране на Борисов " посредством колаборирането с него, откакто партията му до през вчерашния ден беше най-големият политически съперник на " Продължаваме промяната ", Василев сподели: Пералнята у нас не е политическата, а правосъдната система.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР