Това не са моите имоти. Това са държавни имоти. Аз

...
Това не са моите имоти. Това са държавни имоти. Аз
Коментари Харесай

Министър Кузманов: Българска армия е на държавата и трябва да отговарям за него, не мога да чакам

Това не са моите парцели. Това са държавни парцели. Аз като министър на спорта би трябвало да давам отговор за тях. Не мога да заставам и да очаквам. Това съобщи служебният състезателен министър Андрей Кузманов във връзка с използването на ст. „ Българска войска " и базата в Панчарево от ПФК ЦСКА в изявление в студиото на actualno.com.

"Мина одит на “Сердика спортни имоти” ЕАД - сдружението, с което ЦСКА има взаимоотношения, излязоха резултатите и това сдружение би трябвало да се оздравява. То е на страната. Всеки си пази парцела, всеки си пази къщата. Въпросът тук е принципен”, съобщи Кузманов.

Андрей Кузманов приказва по най-актуалните тематики в българския спорт и направи самобитен доклад на свършеното от неговия екип за миналите 7 месеца. Въпреки голямото му предпочитание да се изчистят напълно проблемите с двата държавни парцела, които се употребяват от ПФК ЦСКА, досега няма реакция и дейности от страна на "армейския " футболен клуб.

“ЦСКА има отговорности. Тези отговорности не престават да се усилват. Имахме две срещи с представители на футболния клуб през лятото. От тогава ни стон, ни вопъл. ЦСКА не престават да употребяват стадиона. Никой няма да ги спре да го употребяват, само че всичко си има едно състояние, до което няма накъде. Твърденията, че ММС и Кузманов стопират ЦСКА това са просто тълкования. Може би тези изказвания ще спрат, когато на вас медиите се показват документи. Защото едно е казаната дума, само че друго е написаното и подписаното”, изясни спортният министър Андрей Кузманов. "Заявявани са планове от едната и другата страна, кой не ги извършва? ", добави той.

В първата част от изявлението министърът на младежта и спорта разяснява големия размер работа, приключен от неговия екип в ММС - за първи път ММС ще поддържа треньорската специалност, осигурявайки една минимална месечна работна заплата на един треньор в клуб и новата формула, по която ще се финансират спортните федерации.

“Вече се одобряват документи по новата Програма за развиване на спорта за високи достижения за 2022 година Чрез нея ще се реализира справедлив метод в анализирането и оценяването степента на развиване на спортните федерации. Средствата, които получават от ММС ще бъдат обвързани с постигнатите резултати от спортистите”, уверен е Андрей Кузманов.

Според него е направена цялостна смяна в стила на работа в министерството, отстранени са порочни практики от предишното и са направени редица нововъведения, които целят усъвършенстване на спортните достижения на българските спортисти.

Министър Кузманов означи, че е получил висока оценка за работата си от еврокомисар Мария Габриел и Брюксел във връзка с двойната кариера на спортистите.

Иновация, цифровизация и бистрота - това е заветът, който служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и неговият екип оставят след себе си. С вяра линията на развиване да бъде непокътната от бъдещите ръководители на спортното министерство

Спортният министър акцентира, че към този момент е в Министерски съвет Закона за изменение и допълнение на Закона за младежта и ще има нови критерии за кандидатстване по Програмата по чл.10а от Закона за хазарта. "В момента се получават докладите и се преглеждат дали правомерно са изразходвани парите ", посочи той. Андрей Кузманов добави, че се основават 7 юношески центъра в регионални градове в страната, където ще се тестват нови услуги, с цел да се вкара обединен стандарт за младежките услуги и финансирането по стратегиите за младежите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР