Това не ми е детската мечта. Ако не мога, аз

...
Това не ми е детската мечта. Ако не мога, аз
Коментари Харесай

Вежди Рашидов: Най-лесно се работи с Борисов. Той е един сговорчив човек, отворен към диалог

Това не ми е детската фантазия. Ако не мога, аз съм горделив човек и ще се отдръпва. Това сподели в изявление пред bTV ръководителят на 48-ото Народно заседание Вежди Рашидов, откакто през вчерашния ден.

Той изясни, че ще му би трябвало малко време, с цел да може да усвои нужното от парламентарната процедура, и ще се пробва да бъде либерален в пленарната зала. Рашидов разясни, че в случай че не се оправя, има определени " прелестни хора ", които има вяра, че ще му оказват помощ.

" На третия ден стартира вразумяването. Трябваше да се откри една персона, която да е по-малко подвластна като политик, тъй като аз не съм лдиер. Не съм индивидът, който диктува политиката - аз вземам участие в нея. Държахме цялостен народ в една патова обстановка три дни. Трябваше в името на българския народ да сведа глава ", разяснява той.

На въпрос дали ще слуша Бойко Борисов по време на председателстването на най-висшия законодателен орган Рашидов сподели, че ще се вслушва в " гласа на хората ".

" Най-лесно се работи с Бойко Борисов. Тази мантра, която се върти, че той е диктаторът от горната страна...Той е един отстъпчив човек. С него можеш да разговаряш, един човек отворен към разговор ", изясни той.

Новоизбраният ръководител на 48-ото Народно заседание разяснява и думите на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Асен Василев, който сподели, че протичащото се в Народното събрание е " позор " и е била определена " фасада ", която да прикрие невъзможността за реализиране на единодушие. Думите му бяха отправени незабавно след избора на Рашидов, който получи гласовете на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".

" Аз имам биография за разлика от господин Василев. Това е проваляне. Човек би трябвало да ми прочете биографията, с цел да си разрешава такива реплики, тъй като аз щях да запитвам: кой в последна сметка е Асен Василев? Пита ли се по този начин? Да, той е водач на партията, само че това говорене не е политическо, това е леко обидно държание ", сподели Рашидов.

Той разгласи, че неговата цел в Народното събрание ще бъде да сплотява и вразумява българските депутати, с цел да могат " да бъдат потребни на българския народ ".

Депутатът от ГЕРБ беше запитан и за неговото минало и по-конкретно за асоциацията му с незаконната формация " Мултигруп " и околните му връзки с Илия Павлов.

" Не съм работил и една секунда в " Мултигруп ". Аз познавам Илия Павлов от социализма и в никакъв случай нищо неприятно не ми е направил. Малко хора знаят, че той е работил в Министерството на културата. Павлов за нищо не е наказан ", разяснява Рашидов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР