Това не е успех, а удар по българските превозвачи. Като

...
Това не е успех, а удар по българските превозвачи. Като
Коментари Харесай

Превозвач: Това не е успех, а удар срещу нас

Това не е триумф, а удар по българските превозвачи. Като път към пъкъла са гласуваните текстове в пакет „ Мобилност “ - застлан с положителни планове. Това сподели за Агенция „ Фокус “ Красимир Лалов – зам.-председател на Националното съдружие на българските превозвачи, по отношение на отхвърлените през вчерашния ден от Европейския парламент част от текстовете на пакет „ Мобилност “, против които стачкуваха българските превозвачи. „ Поне от тази информация, която получихме и идва от евродепутата Петър Курумбашев, се оказва, че даже това е по-тежкият вид, в сравнение с това, против което протестирахме. В митинга ни нашите водачи трябваше да се прибират на три седмици, само че в този момент се оказва, че нашите камиони би трябвало да се прибират на 15 дни, което е две седмици. Незнайно за какво камионът би трябвало да се прибира, тъй като той нито има родственици, нито деца, с цел да си почива при тях, нито има обществена отговорност “, разяснява Лалов.

Според него това е най-страшният удар, по-страшен от този, който преди този момент е бил. „ Има един куп други недомислия, за които човек се чуди за какво публично не е пусната цялата стенограма от това гласоподаване и от изявленията, се споделя, че ние сме победили в една борба, само че към момента не сме спечелили войната. Това за жал не е тъкмо по този начин, не ми е ясно това пиар ли е, или недоумение на казуса. Това, което се е служило, не може да се каже, че изобщо е победа, в каквото и да е “, добави той.

„ Например, може да се употребява седмичната отмора на паркинги, на които условията за тях, към момента не са построени. Щели да бъдат построени след 3-4 месеца, само че тези паркинги би трябвало да дават отговор на 50 условия, включително и какъв брой пейки да има на тях. Пита се в задачата камиони от Германия и Белгия, които минават през България и би трябвало да вършат отмора, на кой наш паркинг би трябвало биха се спрели, тъй като такива нямаме. А там построените паркинги не на всички места дават отговор на някакви условия “, разясни Лалов. По думите му Германия има примерни паркинги, които дават отговор, само че те като повърхност и потенциал не могат да поемат даже и трафикът на немските камиони, камо ли на интернационалните. „ Всичко е направено като пътя към пъкъла, постоянно е застлан с положителни планове, само че си остава път към пъкъла “, сподели още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР