Това не е статус за Мария Бакалова, а за Иван

...
Това не е статус за Мария Бакалова, а за Иван
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Един мъж публично унижава една жена и всички си траят

Това не е статус за Мария Бакалова, а за Иван Добчев - нейният учител по актьорско майсторство. Втори ден поред чета изявленията с него, в които този човек я наскърбява редовно, грозно и напълно умерено, несъмнено, тъй като няма кой да му каже да млъкне.
В последното изявление интервюиращата комфортно му подава чисто българската топка с въпроса " Вие я подготвяхте за високия спектакъл, изненадахте ли се като я видяхте в Борат 2? ". Той, несъмнено, не е сюрпризиран. Обяснява небрежно по какъв начин това е било предстоящо от това момиче, тъй като то просто по този начин е подхождало към тялото си, еротично, в случай че ме разбирате.

Но ето откъс:

" Ако имаше по-сериозен опит и отиваше там, евентуално нямаше да я предпочетат. Предпочели са я тъй като е напориста и спонтанна. Но не е неопитна, в противен случай, в тези неща доста бързо се натрупа опит

С кои неща?

Ами, по какъв начин да се слагаш - на мъже или на аудитория "

На вас коя дума ви изниква в съзнанието, скъпи другари??

Останалата част от изявлението е отредена на клетата орис на безпаричен театрал, който колкото да кретал и всички в театъра били на ръба на оцеляването. Господин Добчев не не помни да подчертае, че публиката на Борат не била аудитория на спектакъл Сфумато.
Разбираме, че в Сфумато се свещенодейства по К2 върховете на високото изкуство, че равнището в света пада от ден на ден (това е от предишно интервю) и че Мария Бакалова е едно отчаяние, тъй като не се е класирала за филм на Бергман, както прилича на равнището на тая сцена.

Аз па желая да кажа няколко неща по всичко това:

Изказването на господин Добчев е пошло, ad hominem и изцяло ирелевантно на обстановката. От него прозира беднотия и злоба, а и изтощение. Защото когато един мъж не може да каже нищо друго за една жена, споделя или че е мръсница, или че е толкоз грозна и остаряла, че не става за мръсница.

Това говорене, обаче, се толерира на страниците на медии, за които Ицо Хазарта се е изказал по-добре от мен. И е хубаво да има сходни изявленията, да сме наясно кой къде е.

Инак, за родния висок спектакъл мога доста да приказвам. Пак ad hominem. Ще се огранича с чудесна преживелица от Сфумато. Отидох да виждам една режисура по Йордан Радичков. На двайстата минута към този момент желаех да си потегли, тъй като не можех да понеса крясъците, нервностите, циците (само на младите момичета), неприятната игра, претенциите. Викам " Тръгвам си! " А мъжът ми се наведе, хвана ме за ръката и ми сподели в ухото " Ще стоиш до края. За да се научиш един път вечно. "

После даже на него му дожаля за мен. Заведе ме да изям нещо и да изпия един литър вино. Три дни не можах да се съвзема.

Нямам визия дали " Борат 2 " е добър филм, нито дали Мария Бакалова е добра актриса. Но познавам долнопробното, на ниска цена, тъпо държание. А и слушам мълчанието, което следва след него. Ужасно е, че това преставят престижите пред младите студенти, това им внушават. Това е посланието.

Няма да се тормозим, скъпи другари. Какво MeToo, какви пет лв.. Един мъж обществено унижава една жена и всички си траят, щото, нали, персонално мнение, да не си скапваме връзките.

Те тва е. И не забравяйте да напишете статус за Бойко Борисов.

Фейсбук, Елисавета Белобрадова

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР