Това не е поколението на хартиения лист, който чете. Това

...
Това не е поколението на хартиения лист, който чете. Това
Коментари Харесай

Вълчев за слабите резултати на матурите: Това не е поколението на хартиения лист, а на екрана

Това не е поколението на хартиения лист, който чете. Това е поколението на екрана и то избира да мисли не в думи, а в облици. Така някогашният министър на образованието проф. Даниел Вълчев разяснява много слабите резултати на тазгодишните матури.
" Това не може да бъде избегнато, това е международна наклонност. За страдание, в просветителната система и в опазването на здравето продължава да работи един двоен стандарт. Имаме две просветителни системи. В едната са деца, чиито фамилии се грижат за тях и влагат средства. Проблемът е, че системата няма обезщетителни механизми, които да обзет децата, които не са от такива фамилии ”, сподели Вълчев пред bTV.

У нас никой не поема отговорност при избора за главните позиции и органи в страната , засегна и тази тематика Даниел Вълчев.
Според него мненията на президента Румен Радев по отношение на идния избор на основен прокурор са „ по-скоро партийни, в сравнение с по съществото на въпроса ”.
„ Ако ние желаеме да има отговорно отношение към избор на сходни позиции, най-важното нещо е да има лична отговорност за този, който го предлага или избира. У нас тази отговорност е обичайно замъглена ”, сподели проф. Вълчев.
„ С известна изненада разбрах, че министърът на правораздаването не желае да прави предложение. Моето мнение беше, че е вярно министърът на правораздаването да упражни това си пълномощие, тъй като другояче какво ще се случи – пет индивида, членове на Висш съдебен съвет, които ние не познаваме, ще предложат други, които отново не познаваме. И в случай че този избор е сполучлив, няма да знаем на кого да кажем „ Браво ”, а в случай че е несполучлив, няма да знаем на кого да държим отговорност ”, добави ексминистърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР