Това не е ново. През декември писахме, че Манфред Вебер,

...
Това не е ново. През декември писахме, че Манфред Вебер,
Коментари Харесай

Най-голямата партия в ЕП ще иска отмяна на забраната на коли с ДВГ „възможно най-скоро”

Това не е ново. През декември писахме, че Манфред Вебер, ръководител на консервативната група ЕНП в Европейския парламент, желае да анулира решението на Парламента за възбрана на продажбата на нови коли с ДВГ от 2035 година

„ Ако моята група може да си обезпечи болшинство след евроизборите, ние ще обърнем възбраната за мотори с вътрешно горене, призната от Европейския интервал през сегашния законодателен интервал ”, сподели тогава Вебер.

С приближаване на изборите за Европарламент, обстановката ще се разгорещи и това e първияj симптом за това. Изтекъл избирателен манифест на групата на дясноцентристката Европейска национална партия (ЕНП) дава обещание да „ преразгледа “ взетото решение за възбрана за продажба на нови коли с ДВГ в Европейски Съюз през 2035 година По този метод се повдигат въпроси дали мъчно извоюваните закони на Зелената договорка ще се размият вследствие на един по-консервативен Европейски Съюз.

През юни в Европейския съюз ще се проведат избори за установяване на нов Европейски парламент. Той би трябвало да узакони или вероятно да промени досегашната политическа идеология.

Въпросният „ изминал ” манифест не е нищо друго, а елементарен метод на политиците да видят каква е публичната реакция, преди документът да бъде финализиран.

Миналата седмица Euractiv се снабди с проекто-манифеста на групата на ЕНП, най-голямата група в Народното събрание. Както при всички прокламации, документът е изпълнен с реторика, предопределена да даде на гласоподавателите визия какви полезности споделят, когато поддържат претендентите на ЕНП. От позиция на нашето полезрение, може би най-интересната част е следното изречение:

„ Ние отхвърляме политика за възбрана – като възбраната за мотори с вътрешно горене – и също по този начин ще я преразгледаме допустимо най-скоро. “

ЕНП е поредна в опълчването си на възбраната на моторите с вътрешно горене през 2035 година

Още по тематиката четете на
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР