Това не е бизнес, г-н Петков и българската история не

...
Това не е бизнес, г-н Петков и българската история не
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: Управляващите се готвят да направят национално предателство с Македония

Това не е бизнес, господин Петков и българската история не се търгува. Ще го разберете рано или късно! Това се споделя в безапелационна позиция на почетния ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов във връзка зачестилите изявления на министър-председателя за подсилване на Западните Балкани и ускорение на договарянията за участие на районен съд Македония и Албания в Европейски Съюз.

Тези хора мислят, че историята и полезностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия. Всъщност тези момчета за това са и пристигнали – да създадат едни бързи пари и кой от където е. Но в тази ситуация с Македония не бизнес връзките са значими, а са значими истината, паметта и достолепието на българския народ. Защото да сменим на Гоце Делчев самоопределението посмъртно наподобява на възродителен развой. А той беше неточност, нали господин Петков? Или на Вас не Ви пука за двойните стандарти, стимулира още думите си Каракачанов и добавя:

Сигурен съм, че към средата на месец май ръководещите се готвят да извършат национално изменничество по въпроса за българските ползи в Македония. Явно не им пука, че ще се наредят до измяната на Георги Димитров от 1946 година, само че в случай че тогава България бе окупирана от Червената войска, в този момент сме суверенна страна, член на НАТО и Европейски Съюз или и това е наужким. Ако това в действителност се случи – снежните топки от Шипка ще му се видят на Кирчо като едно доста, но доста прелестно преживяване!

Ето и цялостния текст:

Кирил Петков очевидно се пробва да се възползва от съветската война в Украйна, с цел да пробута затваряне на очите и стартиране на Скопие на пътя към Европейски Съюз. С подправения предлог, че по този начин укрепваме Запада против Путин. Имало заплаха сюжетът в Украйна да се повтори в Македония.

Последното, несъмнено, е явна нелепост. Г-н министър председателят Кирчо ни прави на простаци, употребявайки опорките, получени от основателите на неговия план Политическа партия – тези, които ни го тропосаха, с цел да обслужва техните геополитически ползи в България. Северна Македония е член на НАТО и е задоволително предпазена. Чий да го дири Путин в Македония? Това значи да се задейства член 5 от контракта за НАТО, осигуряващ групова отбрана на членовете на Алианса и Русия да се озове във война с най-мощния военно-политически съюз в света. И в случай че нашите родни герои Кирчо и Кокорчо са необразовани в региона на историята, геополитиката и военното дело, то Путин очевидно е над тяхното равнище.

Да напомним на премиера Кирчо, че Европейски Съюз е учреден на някакви правила. И измежду тези правила не влиза неизпълнението на контракти, нарушаването на човешките права и погазването на историческата истината и ненавист към България. Или греша, господин Петков?

Правителството у нас очевидно се кани да извърши една от външните поръчки, за които беше сложено власт, а точно да допусне Македония до началото за договаряния за участие в Европейски Съюз без тя да е изпълнила изискванията на контракта с България от 2017 година

Петков употребява през вчерашния ден и откровени неистини, като това, че имало някакъв прогрес в историческата комисия. Първо, не ми е известно тя даже да се е събирала скоро, а можете да ме броите за много осведомен човек по тези тематики. Всъщност последната среща на комисията е през месец февруари т.г. и на нея не бе реализирано нищо. Второ, никакъв прогрес не може да има, до момента в който новите формулировки не се впишат в македонските учебници. И трето, знаете ли какъв прогрес в действителност е имало: Скопие щяло да разгласява публично признатите формулировки за цар Самуил и Св. Климент Охридски. Забележете обаче: това са формулировки от месец февруари 2019 година Дребна детайлност, нали, господин Петков?

Казано малко: тази комисия не е мръднала от най-малко три години, само че Петков афишира прогрес.

Такава е цялата работа на това държавно управление: единствено реклама и нищо друго. Бизнес метод. Като прословутата самолетна линия, за която не е ясно от кое място ще дойдат пасажерите. И която в действителност се оказа София – Тирана със спирка в Скопие.

Тези хора мислят, че историята и полезностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия. Всъщност тези момчета за това са и пристигнали – да създадат едни бързи пари и кой от където е. Но в тази ситуация с Македония не бизнес връзките са значими, а са значими истината, паметта и достолепието на българския народ. Защото да сменим на Гоце Делчев самоопределението посмъртно наподобява на възродителен развой. А той беше неточност, нали, господин Петков? Или на Вас не Ви пука за двойните стандарти.

Наивност или пристрастие наднича зад дейностите на кабинета ни – следва да разберем. Сигурен съм, че към средата на месец май ръководещите се готвят да извършат национално изменничество по въпроса за българските ползи в Македония. Явно не им пука, че ще се наредят до измяната на Георги Димитров от 1946 година, само че в случай че тогава България бе окупирана от Червената войска, в този момент сме суверенна страна, член на НАТО и Европейски Съюз или и това е наужким. Ако това в действителност се случи – снежните топки от Шипка ще му се видят на Кирчо като едно доста, но доста прелестно преживяване!
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР