Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми. Това

...
Това Народно събрание събира големи мнозинства по различни теми. Това
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Хората с увреждания няма да бъдат ощетявани

Това Народно заседание събира огромни болшинства по разнообразни тематики. Това написа в профила си във Facebook водачът на Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г във връзка на днешното гласоподаване в пленарната зала на промени в Закона за хората с увреждания.

В поддръжка на законопроекта, импортиран от ГЕРБ-, гласоподаваха 184 народни представители, нямаше нито един срещу или въздържал се.

„ Напомням, че с такива болшинства бяха гласувани решенията и за обезщетенията за електрическа енергия за бизнеса, и за „ удължителния ” бюджет, и за еврозоната, и за Шенген, и за Украйна, и за F-16 “, написа Борисов. 

„ Днес със 184 гласа „ за “, нито един „ срещу “ и нито един „ въздържал се “ народните представители одобриха на първо четене предложенията на ГЕРБ- хората с увреждания да не губят правата си при забавено освидетелстване и да не бъдат ощетявани. Досега огромните забавяния в решенията ги оставяха месеци наред без пенсии и обществена помощ. Сигурен съм, че законът ще бъде признат и на второ четене. Към края на третото държавно управление, което управлявах, средствата за хората с увреждания бяха увеличени четири пъти и доближиха съвсем 3 милиарда лева “, добави Борисов. 

Вчера хора с увреждания излязоха на митинг пред Министерския съвет (МС). Те настояха в дневния ред на държавното съвещание да бъде Наредбата за здравната експертиза. Целта е да се подсигуряват по-кратки периоди за издаване на решение на Териториалните експертни лекарски комисии, а съпътстващите болести да се вземат поради към главното.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР