Това напрежение между институциите не е полезно за страната и

...
Това напрежение между институциите не е полезно за страната и
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Напрежението между институциите не е полезно за България, ние страна не вземаме

Това напрежение сред институциите не е потребно за страната и за българските жители. Ние страна няма да вземем. Това съобщи в утринния блок на Нова телевизия Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

 
По думите му, не държавното управление, а националистическата коалиция, която е сътрудник на ГЕРБ, се пробва да изкара България от европейския път.
 
„ Конфликтът, който беше провокиран от Цветан Цветанов на Консултативния съвет за национална сигурност, на нас ни наподобява като спор, който имаше за цел да пусне димна завеса над същинския спор – накъде води България тази коалиция “, съобщи Цонев, представен от Блиц.
 
„ Разграничението може да стане единствено по един метод – когато махнеш този съдружен сътрудник “, безапелационен беше той.
 
Цонев уточни визитата на Волен Сидеров в Крим, където е изказал позиция, противоположна на тази на Европейски Съюз и НАТО.
 
„ Нашите натовски сътрудници питат към този момент и ще питат на тази тематика – нас питат и ГЕРБ ще питат. ГЕРБ дължат отговори на натовските ни сътрудници и на европейските сътрудници къде водят България с този съдружен сътрудник “, съобщи депутатът от Движение за права и свободи.
 
Цонев разяснява и класацията за свободата на медиите, в която България е на прекомерно задно място: „ Кои са „ Репортери без граници – Неправителствени организации (неправителствена организация). Тяхната оценка меродавна ли е? Не е меродавна. Могат да бъдат „ Репортери без граница “, само че да клепат България с граница, да лъжат с граница! “.
 
Той напомни, че той и депутатът Делян Пеевски са внесли законопроект за, който да осветли дали има централизация на медии. Той отлежава 2 месеца без да е придвижен. Според Цонев, публицистите са тези, които би трябвало да кажат дали имат независимост.
 
Освен това, въпросният отчет не споделя нито дума за корпоративните медии – „ Капитал “ на Иво Прокопиев и „ Сега “ на Сашо Дончев, посочи Цонев.
 
„ Ние сме чисти и сме ОК и господин Пеевски е ОК и по тази причина внесохме този законопроект “, добави той.
 
Относно ареста на кметът на регион „ Младост “ Цонев разяснява: „ На Народното събрание не му е работа да разяснява работата на антикорупционния орган. Всички желаеха подобен орган – ето има го, работи. Да му дадем една година да забележим какво ще направи “.
 
Той счита, обаче, че десните, които са подкрепили Иванчева, би трябвало да поемат политическа отговорност. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР