Това написа във Фейсбук правосъдният министър Надежда Йорданова. Тя допълва:Същността

...
Това написа във Фейсбук правосъдният министър Надежда Йорданова. Тя допълва:Същността
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Въвеждаме единен изпит за специалността ”Право”

Това написа във Facebook правосъдният министър Надежда Йорданова. Тя добавя:

Същността на политиката не е в шумните кавги, шоуто, партийните ползи или егото, а в мисълта за бъдещето за нашето общество. Или най-малко по този начин би трябвало да бъде.
Въвеждаме обединен държавен изпит. Юридическата специалност директно визира тъканта на публичния живот, орисите на хората и по тази причина юристите би трябвало да приключват при идентичен стандарт. Осъвременяваме набора от дисциплини, които ще учат юристите - ускоряваме образованието по Право на Европейски Съюз, вкарваме като наложителна дисциплинираност Защита правата на индивида.

За първи път в нормативен акт формулираме цели на образованието по „ Право “, което да обезпечава придобиването на на практика умения и компетентности за формулиране и отбраняване на правна теза; разбор на правосъдната практика; решение на казуси; осъществяване на научно-юридическо изследване, в това число на работа с национални и задгранични правно-информационни системи; академично писане, в това число подготовка и писане на есе, университетски публикация, дипломна работа и коментар на правосъдна практика; присъединяване в диспути, изразителност и правосъдна реторика; подготовка и осъществяване на договаряния по юридически казус; подготовка на планове на юридически документи, в това число на контракти, правни препоръки, искови молби, отговори на искови молби, подготовка на пледоарии, правосъдни актове и други процесуални документи; професионални връзки с сътрудници, клиенти и жители, търсещи юридическа институционална помощ и съдействие; юридическа професионална нравственос.

Продължаваме да работим по всички цели - също през днешния ден Министерство на правораздаването на Република България разгласява за публично разискване промени и допълнения в Гражданския процесуален кодекс, с които предлагаме цялостна електронизация на заповедните производства. Целта на заповедното произвеждане е да ревизира дали взиманията се оспорват от длъжника.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР