Това написа във Facebook профила си Валентин Вълканов, социолог, преподавател

...
Това написа във Facebook профила си Валентин Вълканов, социолог, преподавател
Коментари Харесай

Валентин Вълканов: Протестират само секторите, обилно заливани с пари от мафията

Това написа във Фейсбук профила си Валентин Вълканов, социолог, учител в Нов български университет, член на екипа във ФХСИ (Фондация за филантропични и обществени изследвания).

.

Повод за коментара му са следващите митинги, които избухват в страната - от енергийния бранш недоволстват поради проектите за затваряне на въглищните централи. Миньорите затвориха съществени пътни артерии, а блокадите продължиха часове наред, предизвиквайки километрични опашки по Автомагистрала " Тракия " и Автомагистрала " Струма ". Те упорстват за отсрочване на точката за Териториалните проекти за обективен преход. Крайният период за тяхното внасяне е на следващия ден. Те бяха утвърдени на изключително съвещание на Министерския съвет. Въпросните териториалните проекти за обективен преход дефинират средствата, които ще бъдат отпуснати за справяне с последствията от затварянето на въглищните централи и прекосяването към неутрална по отношение на климата стопанска система.

Преди митингите на миньорите страната бе разтърсена от демонстрации на зърнопроизводителите, които недоволстваха поради решението на страната да не постанова ембарго върху украинското зърно. Зърнопроизводителите са най-субсидираният бранш. След митингите бе подписан меморандум. С решение на държавното управление бяха отпуснати и 63 милиона лв. спомагателни средства за поддръжка и обезщетения за земеделските производители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР