Това наистина е версията на политическите маниаци на основния въпрос,

...
Това наистина е версията на политическите маниаци на основния въпрос,
Коментари Харесай

Двойното поражение на междинните избори кара торите да се питат дали това е повторение на 1992 или 1997?

Това в действителност е версията на политическите фанатици на главния въпрос, който интересува множеството от нас:

" Ще има ли промяна на държавното управление? " или, още по-откровено, " Ще изгубят ли консерваторите? ".

Повече за лъжливата зора от 1992 година за Лейбъристката партия на Нийл Кинок по-късно в тази публикация.

Политика онлайн: Изтекло Съобщенията в WhatsApp разкриват ужаса на торите

Първи взор върху разрастващите се прилики в записите на междинните парламентарни избори от 2019 година до наши дни и 1992-1997 година, когато цялостният мандат на Джон Мейджър завърши със сриването на лейбъристите, водени от Тони Блеър.

Риши Сунак свежда бедствията на междинните избори до блус в средата на мандата и „ локални фактори “

Дали Стармър върви по пътя към Даунинг Улица?

Много от сравненията са статистически. Има и огледално подобие в това, че и двете столетия са очевидци на срив както в морала, по този начин и в морала на ръководещата Консервативна партия.

Наред с други проблеми, това може да се види в качеството на претендентите, които са представяме през днешния ден.

Разбира се, шансът е от тегленето кои места се овакантят сред изборите.

Но защото броят на междинните избори нараства над типичните четири или пет- годишен парламентарен мандат, нормално се появява съпоставим лист.

Призраци на минали избори

Например, по случайност на ориста, последните междинни избори в изборния регион Тамуърт бяха през декември 1995 година.

Лейбъристите превзеха Югоизточен Стафордшър, както беше наименуван тогава, с отклоняване от консерваторите от 22,1%.

В четвъртък вечерта лейбъристите завоюваха Тамуърт с рекордно отклоняване от 23,9%.

Тамуърт и Мид Бедс бяха осемнадесетите и деветнадесетите междинни избори за този парламент. От тези 10 места се смениха сред партиите.

Консерваторите изгубиха осем от тях, четири от лейбъристите и четири от либералдемократите.

Лейбъристите също завоюваха Ръдърглен и Хамилтън от SNP по-рано този месец и консерваторите лишиха изборния регион на „ класическата алена стена “ Хартълпул от лейбъристите в разгара на премиерския пост на Борис Джонсън при започване на 2021 година

Оттогава се трансформираха доста неща.

Лейбъристите могат да видят срещата на върха' след победа на междинните избори

Имаше седемнадесет междинни избори във Англия в Народното събрание от 1992-1997 година, осем бяха извоювани от друга партия.

Консерваторите изгубиха всички тези, четири от Либералдемократи, трима към Лейбъристите, в това число SE Staffs, и един, Пърт и Кинрос, към SNP.

Лейбъристите, главната опозиционна партия, наподобява се оправят по-добре в този цикъл, в сравнение с преди едно потомство, макар известността на тогавашния водач Тони Блеър, надалеч надхвърляща рейтингите на сър Кийр Стармър през днешния ден.

Тогава либералдемократите печелеха повече места от лейбъристите. Този път те изостават с 5-4, откакто изгубиха предизвикването си от лейбъристите в тристранното полесражение на Mid Beds, за което твърдяха, че е идеалната територия за междинни избори на либералдемократите.

Либералистите също бяха надолу към 1,6% в Тамуърт, губейки депозита си. След това в петък сутринта Дейзи Купър, амбициозният заместник-лидер на Либералните демократи, съобщи, че нейната партия е услужила на лейбъристите, като е спечелила някои гласоподаватели на консерваторите.

Лейбъристите не го виждат по този метод.

Прочетете още:
Председателят на партията на торите няма да подаде оставка макар загубите на междинните избори
Сунак свежда бедствията на междинните избори до блус в средата на мандата
Стармър не може да си разреши да бъде „ отегчителен “ '

В Народното събрание от 92 година четири места смениха ръцете си при съмнения от 20% или повече - две либерал-демократи и две лейбъристи.

Лейбъристите реализираха три победи в този мащаб от този момент Юли.

Резултатите от междинните избори предходната седмица демонстрират, че гласоподавателите са обезпокоени от рецесията с разноските за живот и неприятните стандарти на ръководство.

Повечето наподобява са оставили Brexit настрани. Тамуърт, както множеството от Мидландс, гласоподава мощно за овакантяване на Европейски Съюз.

„ Гледайки изключителни съмнения “

Консерваторите също ще се тормозят, че Реформаторската партия е източила 3,7% от гласовете в Тамуърт и 5,4% в междинни кревати.

Във всеки случай общата сума на промените беше по-голяма от новото болшинство на лейбъристите.

Една от опциите за торите би била да се опитат да ги ухажват, като се изместят надясно.

За разлика от подготовката за '97, когато SNP се раздвижи, поддръжката на лейбъристите наподобява се възвръща в Шотландия.

Това е една от трите аргументи, заради които Питър Келнер, всекидневно внимателният политически анализатор и създател на YouGov, в този момент чака държавно управление на лейбъристкото болшинство.

Лейбъристите печелят Тамуърт: „ Време е за смяна “

Другите му насоки са намаляващите рейтинги на Риши Сунак и доказателствата за тактическо гласоподаване срещу торите.

p>

Келнър също заключава, че Кийр Стармър е преодолял лейбъристкия „ фактор боязън “.

Данните на YouGov демонстрират, че „ той е убедил седем милиона тори (от 14-те милиона последния път), че са няма от какво да се опасяваме от лейбъристко държавно управление ".

Назад към основите - още веднъж?

Това е доста друго от подготовката до 1992 година, когато консерваторите и техните съдружници в медиите сполучливо се насочи към водача на лейбъристите Нийл Кинок и нарастванията на налозите, препоръчани в бюджета в сянка.

След като пое поста от Маргарет Тачър, Джон Мейджър завоюва изборите през 1992 година Няколко месеца по-късно, в Черната сряда, 16 септември 1982 година, икономическото доверие в неговото държавно управление се срина.

Победеният претендент на торите напуща

Популярността на консерваторите спадна и в никакъв случай не се възвърне. Хората бяха застрашени с фрапантни нараствания на цената на техните ипотеки.

Междувременно висши тори бяха обхванати от поредност от по този начин наречени „ мръсни “ обвинявания, някои по-сериозни от други, за полови или финансови некоректности.

След неприятно преценена тирада на партийна конференция на министър-председателя станаха известни съществени тези под заглавието „ назад към основите “.

Министри и висши депутати, забъркани в кавги, включваха Дейвид Мелър, Майкъл Мейтс, Тим Йео, Алън Дънкан, Майкъл Браун, Нийл Хамилтън и Джонатан Ейткен.

Откакто Борис Джонсън завоюва своята „ удивителна “ победа на общите избори през 2019 година, обществеността беше ударена от два шока – едно мърляво и едно икономическо.

И двете доведоха до продължителни спадове в рейтингите на Консервативната партия в социологическите изследвания.

Partygate, разкритията за рутинно занемаряване на рестриктивните мерки на Коронавирус от Борис Джонсън и неговия екип способстваха за неговото проваляне.

Политиките, въведени от неговия временен правоприемник Лиз Тръс, нанесоха трайни вреди на стопанската система и бюджетите на семействата в Обединеното кралство.

Тръс беше почетен на тазгодишната конференция на Консервативната партия.

Неподходящи претенденти

В по-широк проект консерваторите наподобява не желаят да зачитат нормалните приличия на държание, които с право се изискват от политиците.

Както последните междинните избори са резултат от персоналното непозволено държание на напускащия народен представител: обвиняванията на Крис Пинчър в опипване на мъже и измамата на Надин Дорис, че не е получила перст.

Тогава партията на торите не съумя да овладее двама претенденти, които ги замениха.

Фестус Акимбусойе щеше да би трябвало да подаде оставка като локален комисар по полицията и престъпността, в случай че беше спечелил.

За да избегнат нови частични избори, торите отхвърлиха прилежащ Депутат, Еди Хюз, който към този момент беше определен да се бие с Тамуърт под нови граници.

Неговият заместител Андрю Купър, локален консултант и някогашен боец, беше открито, че е споделил „ по дяволите “ в обществените мрежи медии, с цел да облагодетелстват претендентите с телефонни или телевизионни абонаменти.

Купър наруши традицията при декларацията за броене, като напусна сцената, преди претендентите да произнесат обичайните си благодарствени речи.

Консервативната тактика в и двете акции бяха да държат претендентите си в загадка и да заобикалят излагането им на медиите.

Партията в този момент твърди, че ниската интензивност на гласоподавателите, което е обикновено при междинните избори, допуска, че има маси консерватори гласоподаватели, които седяха у дома, само че ще се явят на общи избори.

Ще забележим.

ПМ: „ Аз съм гладен за смяна “

Лейбъристите държаха трите места, които завоюваха междинни избори преди 1997 година най-малко до 2010 година

За разлика от тях, консерваторите завоюваха всичките седем частични изборни региона, които бяха изгубили на идващите общи избори през 1992 година

В момента има към 16 депутати, заседаващи като самостоятелни, изгубиха партийния си бич.

Осем от тях бяха лейбъристи, в това число Ник Браун, Джереми Корбин и Даян Абът.

Киър Стармър, някогашен прокурор, зае позиция на нулева приемливост. Ако не бъдат възобновени, те няма да могат да се кандидатират като претенденти на лейбъристите на идващите избори.

Стандартите за държание, които се чакат от депутатите, се трансформират.

Някои от дамите членове се отдръпват са се оплакали от отношението към тях, до момента в който са били в Народното събрание.

Пет от осемте сполучливи претенденти, които сграбчиха частични избори по време на този парламент, бяха дами.

Междувременно делът на дамите, определени да се борят за места за консерваторите в Англия е намаляла до по-малко от един на всеки четири.

Нови междинни избори?

Има още един евентуален промеждутъчен избор.

Петиция за отзоваване ще бъде задействана в Уелингбъро, в случай че депутатите гласоподават да поддържат шестседмичното премахване на депутата от консервативната партия Питър Боун, предложено от самостоятелната експертна група на Народното събрание за тормоз и полово непозволено държание.

Отявленият последовател на Брекзит и ерата на Джонсън министър държеше изборния регион Нортхемптъншир с болшинство от 18 540 през 2019 година

Профилът на гласоподаване е сходен на този на Тамуърт. Ще е нужен съмнение от 17,9%, с цел да го вземат лейбъристите.

Този парламент към момента може да стане по-лош от 1992-1997 година за консерваторите.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР