Това МВР е не само ненужно, то е опасно. Закрийте

...
Това МВР е не само ненужно, то е опасно. Закрийте
Коментари Харесай

Закрийте МВР, за да не погребат старшините и държавата

Това Министерство на вътрешните работи е освен излишно, то е рисково. Закрийте го. От това би трябвало да се стартира, в случай че желаеме в тази страна престъпността да не ни залее като издънил се язовир бургаско село. Вътрешното министерство е провалена институция. Службите ги няма никакви. Разруха, корупция и безпорядък. Всички структури да се закрият и да се открият нови – по актуален стандарт. Да влязат нови хора – от университети или след приблизително обучение – след покриване на проби и нормативи. Да се вдигнат заплатите двойно, а персоналният състав да бъде понижен на половина.
Процесът ще е сложен и ще продължи най-малко 6 месеца, само че е единственото избавление. Сегашната мъка не вещае нищо положително.

Последните престъпни случки демонстрираха от една страна внезапна ескалация, а от друга – негодността на настоящето управление да организира даже обикновено следствие. Убеждават ни, че човек с педофилски пристрастености (недоказани) и търсен от 8 години, е направил невъзмутимо шесторно ликвидиране, а по-късно се самоубил на стотина метра от мястото, където цели тумби от барети, „ кобри “, качулки, жандармеристи и кой ли още не го търсят. Никой, разбирате ли - никой не има вяра на това. Звучи неуместно, неприятно съчинено, несъответстващо, подправено, лъжливо. Подиграват ви се, иронизират ви, само че не тъй като ви ненавиждат или има някакъв скрит план, а тъй като хората се умориха, помириха и не ви имат вяра. А не ви имат вяра, тъй като през последните 3-4 години разкриваемостта на тежки пристъпления е блъснала дъното. Не го разбирате, тъй като сте лишени от съвест. Защото си вярвате, че заслужавате да сте там, където изобщо не ви е мястото.

Ще изтъквам едни от най-големите специалисти в света в тази област.





Проф. Александър Бухановски, индивидът, работил непрекъснато по разкриването на чудовището Чикатило, отвлякло и умъртвило десетки хора . Бухановски споделя в един от отчетите си пред интернационален конгрес на криминолозите и психоекспертите: Педофил може да стане палач откакто е лежал най-малко един път, а постоянно два-три пъти в пандиза при непоколебим режим. Тогава той е изгубил визия за действителността и си е внушил, че няма какво да губи, за което са отговорни други. Педофилията е болест, само че надалеч не е най-опасното положение и уплаха от стотината, известни на медицината.

Холдън Форд, един от създателите на бестселъра „ Ловец на мозъци “, познавач от звеното за поведенчески науки на ФБР : Преди да стигне до ликвидиране, всеки би трябвало да е минал дълъг път. В началото на този път са дребни закононарушения, след това идват обири, кражби, набези... Да се натисне спусъкът е сложна работа, в случай че не става дума за кратковременен афект, подбуден от рискова, шокова обстановка. Да убият невъзмутимо, да убият отново, да убият повече от двама души – това го могат малко на брой, освен това с психологични проблеми. Убиец не става елементарно и бързо.

Доклад на английски учени, работещи по откриване на всеобщи и серийни убийства : Профилът на множеството всеобщи убийци разкрива хора с психологични разстройства и в положение на афект. Действията им се характеризират с безредица и импулсивност, със слаба и неконтрулируема воля. Другият тип всеобщи убийци са терористи, добре проведени и готови – като независими единици или като група.

С кое от горните избрания се „ връзват “ обясненията на Министерство на вътрешните работи за Росен Ангелов, посочен като всеобщия палач в Нови Искър?

Шефовете в Министерство на вътрешните работи ще скочат: Това са единствено теории и книжки. Писна ни някакви дилетанти да ни поучават. Да, не съм специалист, само че съм си аправил труда да прочета част от тези книжки. Написани са от хора, които знаят защо иде тирада, които са работили десетилетия по комплицирани и сложни случаи. Тези книжки са от живота и практиката, а вие, драги некадърници, даже не сте ги разлистили да видите има ли картинки... Вие сте над тия неща. Вие сте високопоставени марионетки на избрани кръгове и ползи. А някои, от вас са там, тъй като са корумпирани и са спуснати от още по-корумпирани. Това е ваша драма, а и наша. Кървавите плодове го потвърждават.

И още нещо. Бизнесменът Петър Христов е приключил Средното сержантско военно учебно заведение " Георги Измирлиев " в Горна Оряховица. След 90-а година прави някакви крачки по линия на образованието си, само че най-много в бинеса – като представител на силовата формация СИК във Великотърновско. (Съжалявам за насилствената му гибел.)

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов още като дете мечтаел да стане полицай. Сам го споделя в едно изявление в медия на Пеевски. Затова на 15 години постъпва в сержантското учебно заведение в Пазарджик. После станал водач на Мето Илиенски, едно от емблематичните лица на ъндърграунда.

Предишният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Станислав Лазаров също е ученик на милиционерското сержантско учебно заведение в Пазарджик. Също е бил на работа при Мето Илиенски, а в този момент е учредителен секретар на партия „ Атака “ и идеолог на съветския модел на държавно ръководство.

Алексей Петров, специфичният консултант в ДАНС и той е ученик на сержантското учебно заведение в Пазарджик. В момента е предприемач, основен обвинен по делото „ Октопод “ и доцент в УНСС.

Цветан Цветанов – приключва ВИФ за преподавател по физическо. Постъпва в Министерство на вътрешните работи като водач с чин сержант - три напречни лентички на пагона. Развива се бурно под крилото на своя кумир Бойко Борисов, който е приключил Школата в Симеоново, компетентност „ Пожарна сигурност “. Шофьор-сержантът стана министър на вътрешните работи. Това дали е подтикнало хората в системата, които са учили, работили, разследвали са десетки закононарушения, натрупали са опит и познания? Как мислите? Цветанов е и персонален другар на убития Петър Христов. По бизнес или по сержантска линия – към този момент е все едно.

И тези хора претендират за лидерски позиции в обществото и страната. Видни гербаджии като Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Димитър Главчев и други са свързани във компании с убития Христов. Не е нелегално, само че е мотив да се замислим и да се съмняваме.

Питам: Какво очаквате от такива хора? Да победят престъпността и посредствеността, от която произлизат? Сигурни ли сте? Утре като отвлекат ваш непосредствен или прибият подобен в някое забравено село – им се обадете. След това звъннете в погребалното бюро. По-сигурно е…

Аз ходя на брега на реката да очаквам идващите трупове. Няма да закъснеят.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР