Това може да засегне ключовите експортни газопроводи Силата на Сибир

...
Това може да засегне ключовите експортни газопроводи Силата на Сибир
Коментари Харесай

Нови санкции на САЩ застрашават „Силата на Сибир” и „Турски поток”

Това може да засегне основните експортни газопроводи " Силата на Сибир " и " Турски поток ", написа " Коммерсантъ ", базирайки се на източници от " Газпром ".

Досега нямаше публична възбрана Съединени американски щати и Европейски Съюз да доставят газови турбини за Москва, макар че немската компания Siemens и американската Baker Hughes се изтеглиха от Русия. През предходната година са осъществявани спот доставки на аварийни елементи и газови турбини от Съединени американски щати за Русия, до момента в който доставките от Европейски Съюз са спрели изцяло, твъртят източниците на „ Коммерсантъ ”.

През февруари обаче Бюрото за индустрия и сигурност на Съединени американски щати (BIS) стегна експортния надзор върху доставките на газови турбини от всевъзможен размер за Руската федерация и Беларус. BIS към този момент ще отхвърля претенции за експорт, реекспорт, директна или непряка продажба или доставка на газови турбини от Съединени американски щати, предопределени за кое да е лице на територията на Русия. Засилва се и контролът за купувачи или превозвачи от трети страни, които заобикаляйки рестриктивните мерки, рискуват да попаднат под вторични наказания.

Прекратяването на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР