Това мнение изрази в предаването Денят с В. Дремджиев Спасимир

...
Това мнение изрази в предаването Денят с В. Дремджиев Спасимир
Коментари Харесай

Преподавател във Варшавския университет: За Полша е изключително ...

Това мнение изрази в предаването " Денят с В. Дремджиев " Спасимир Домарадски, политолог и учител във Варшавския университет.

 

По думите му е налице политически сигнал към Берлин, да бъде взета под внимание и полската позиция.

 

" Полша е комшия на Украйна. Полските управляващи много непретенциозно дават отговор, тъй като си дават сметка какъв брой основни биха могли да бъдат по-съществени информации ", уточни преподавателят.

 

" Действително ние сме очевидци на доста забавен развой. Доста комплициран, от юридическа и от политическа позиция. От една страна живеем с илюзията, че държавните медии играят ролята на самостоятелен орган, само че въпреки това знаем, че те са проводник на избрани политики. Свидетели сме на две революции в Полша. Първата беше на Качински, втората беше на Туск. Този, който е на власт, си дава сметка, че би трябвало да управлява медиите. Доналд Туск и министърът на културата взеха доста съществени ограничения ", означи политологът.

 

Според него картината в Полша е извънредно комплицирана.

 

" В Полша има същата институция като Съвет за електронни медии. Става въпрос, че " Право и правдивост " сътвори паралелна институция. Сега новата коалиция откри малка врата в единия от законите, който е кодексът за комерсиалните сдружения, който приказва за нерегулираните обстановки. Проблемът е извънредно комплициран ", счита специалистът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР