Това лято в Англия ще се проведе ново интересно футболно

...
Това лято в Англия ще се проведе ново интересно футболно
Коментари Харесай

Ново: Стартира световно първенство само за играчи над 35-годишна възраст

Това лято в Англия ще се организира ново забавно футболно събитие. За първи път ще има Световно състезание, на което ще вземат участие единствено играчи над 35-годишна възраст.

Планът е в шампионата да вземат присъединяване осем тима - Англия, Аржентина, Бразилия, Франция, Германия, Италия, Испания и Уругвай.

Надпреварата се провежда от Elite Players Group (EPG) - група от някогашни футболисти и спортни предприемачи, които сплотиха напъните си предходната година. Турнирът ще бъде прочут като EPG Cup.

Според предложенията им право на присъединяване в надпреварата ще имат единствено играчи, които са на над 35-годишна възраст и са имали повиквателна за националния тим или са играли над 100 пъти в хайлайф на състезание.

Капитаните на всяка страна са създатели на EPG. Стив Макманамън ще изведе Англия, а останалите капитани са Естебан Камбиасо (Аржентина), Емерсон (Бразилия), Кристиан Карембьо (Франция), Кевин Курани (Германия), Марко Матераци (Италия), Мичел Салгадо (Испания) и Диего Лугано (Уругвай).

Според Daily Mail, в предварителните сформира личат имената на петима някогашни носители на " Златната топка " - Майкъл Оуен, Кака, Роналдиньо, Ривалдо и Фабио Канаваро.

Други известни играчи, за които се допуска, че се включат, са Ашли Коул, Рио Фърдинанд, Франк Лампард, Роби Фаулър, Кафу, Роберто Карлош, Тиери Анри, Ернан Креспо, Месут Йозил, Давид Вия, Карлес Пуйол, Франческо Тоти и Диего Форлан.

Мачовете на EPG Cup ще бъдат 11 и ще са по 70 минути. Всеки тим ще разполага с 18 футболисти, като те ще могат да влизат и излизат по няколко пъти на терена.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР