Това лято трябваше да отбележи възраждането на самолетните пътувания, след

...
Това лято трябваше да отбележи възраждането на самолетните пътувания, след
Коментари Харесай

Авиолиниите и летищата изнемогват заради уволненията по време на Covid

Това лято трябваше да означи възраждането на самолетните пътувания, откакто две години ограничавания оставиха промишлеността съвсем в хибернация. Вместо това следим един от най-хаотичните туристически сезони от десетилетия. Полетите се анулират, а закъсненията стават хронични. Багажът се губи. Чакането с часове за оставянето на багажа и прекосяването през защитата вбесява пасажерите. Системата е напрегнат или се срутва във всяко едно звено във веригата и всеки от проблемите на самолетните компании и летищата води до още по-голямо изостряне, написа The Wall Street Journal.

Недостигът на превозвачи на багаж и сътрудници по сигурността не разрешава на пасажерите да се записват, което води до закъснения на полети. Когато имиграционните и митническите органи на централните летища страдат от дефицит на личен състав, пасажерите от време на време трябваше да чакат в самолетите. Това е проблем, който засегна 2700 полета, идващи в Торонто през май. Всичко това значи, че водачите и стюардесите работят по-дълго и че има по-малко време за поддръжка на самолетите през нощта. С течение на времето дефицитът на екипаж и съоръжение нараства.

Авиокомпаниите по света, които получиха пари за спасяването си по време на пандемията или се възползваха от подкрепяните от държавното управление схеми за заплатен отпуск, се надяваха да избегнат сходни главоболия. Те започнаха да възнамеряват цялостното си завръщане в небето съвсем незабавно откакто бяха значително приземени при започване на 2020 година

Тази година превозвачите, лишени от доходи, възнамеряваха огромни нараствания на потенциала си за пролетта и лятото. Но някои от стъпките за стесняване през 2020 година, се оказаха сложни за превръщане. Те откриха, че не могат да си обезпечат личния състав задоволително бързо в промишленост, която изисква както свидетелства за съдимост, по този начин и значително време за образование на нови чиновници.

За да се оправят с вълната от закъснения на полети, някои летища постановиха ограничавания на пасажерите и полетите, а някои самолетни компании понижиха неотдавна усъвършенстваните си графици. Но тези ходове в допълнение прекатурнаха проектите на пасажерите.

„ Положихме големи старания, с цел да се опитаме да грабнем и осигурим колкото се може по-голяма част от приходите “, сподели Ед Бастиан, основен изпълнителен шеф на Delta Air Lines. „ Наистина бяхме хванати неподготвени, както мисля, че се отнася за всички в промишлеността. “

Delta сви графиците си за полети, което оказа помощ за стабилизирането на интервенциите, които бяха наранени от закъснения и анулирани полети през май и юни. Това несъмнено се отразява на приходите на компанията. Delta не възнамерява да прибавя повече полети най-малко до края на годината, макар че търсенето остава устойчиво, споделиха ръководители.

Вътрешният трафик в Съединени американски щати процъфтяваше през по-голямата част от годината, въпреки и на по-ниско равнище, в сравнение с в дните преди Covid. Страните отстраниха доста интернационалните ограничавания за пътешестване. Но макар че по-голямата част от полетите идват по разписание, спиранията се усилват доста.

Toronto Pearson International означи, че 52,9% от полетите сред 1 юни и 12 юли са изхвърчали със забавяне, съгласно експерта по данни за полети FlightAware, като най-високият % е измежду летищата с 1000 или повече приключени полета. Летище Франкфурт в Германия и Шарл дьо Гол в Париж имаха закъснения надлежно при 46,4% и 42,8% от заминаванията, а в Лондон Хийтроу при 40,2%.

Извън Китай, където политиката за нулева Covid затрудни самолетните компании, летище Newark имаше най-голям % анулирани полети от 1 юни до 12 юли – 7,8% от общите заминавания, спрямо 4,5% през същия интервал на 2019 година LaGuardia в Ню Йорк имаше 7,2% анулирани полети през същия интервал, също внезапно повишаване от 2019 година

Обикновено има задоволително остатък на фрагменти в системата, с цел да ограничи възможните разстройства. Но компликациите при наемането на чиновници на летищата и в самолетните компании значат, че такива запаси към този момент не съществуват.

„ Въпросът, който си задават всички е „ Къде са отишли ​​всички служащи? “, сподели Тим Кларк, президент на Emirates Airline, на събитие предишния месец. „ Има стотици милиони хора, които са изчезнали от пазара на труда. “

Трудностите включват прекомерно малко наземни оператори за товарене и разтоварване на багаж, дълъг интервал на образование за нови или наново наети водачи, продължителни отсъствия поради Covid-19 и дефицит на ръководители на въздушното придвижване, които са от решаващо значение за безвредното хвърчене.

Лондонското летище Хийтроу, което изпита изключително мощно дефицита на личен състав и произлизащ от това безпорядък, предходната седмица последва образеца на Гетуик, Франкфурт и Амстердам като ограничи на интервенциите на самолетните компании. Хийтроу, което преди Covid-19 беше второто по величина летище за интернационален трафик след Дубай, съобщи, че ще ограничи заминаващите пасажери до 100 000 дневно до 11 септември, което е с 4 000 под плануваното.

Пътниците на

Говорител на Хийтроу сподели, че равнищата на пасажерите са се върнали на към 80% до 85% от преди пандемията, само че екипите за обслужване на самолетните компании имат единствено към 70% от нормалния личен състав. Летището сподели, че доста самолетни компании, които дават отговор за техните интервенции по наземно обслужване и багаж, също нямат личен състав.

Swissport International Ltd., снабдител на авиационни услуги и обработка на багаж на доста летища, сега се пробва да запълни към 17 000 работни места, като предлага бонуси от $5 000 при започване на работа на някои летища в Съединени американски щати. По-малкият съперник Menzies Aviation имаше 1800 позиции, които се опитваше да запълни към 30 юни.

Изискванията за работа, които могат да включват смени седем дни в седмицата и нощни часове, значат, че работата постоянно не е задоволително привлекателна, с цел да се конкурира със свободните работни места в други промишлености. Потенциалните новобранци също са уплашени от всеобщите съкращения, през които промишлеността мина единствено преди две години, и вероятното влияние от икономическия спад, съгласно основния изпълнителен шеф на Menzies Филип Йойниг.

„ Виждате несигурността в мозъците на хората “, сподели той. „ Какво се случва след лятото? Ще има ли криза?... Ще имам ли работа, в случай че приема да стартира там в този момент? “

Той сподели, че едно от най-големите усложнения включва инспекциите на предишното на новите чиновници, нужни за личния състав на летището. Процесът лишава приблизително 60 дни, само че доближава до три месеца в някои юрисдикции.

Сред най-сериозните дефицити са при екипите, които се занимават с багаж, което води до вълна от изгубени куфари това лято. На 11 юли Delta излетя с Airbus A330 от Хийтроу до Детройт без пасажери и вместо това единствено с 1000 изгубени чанти.

Данните за загубен багаж не се наблюдават необятно, само че SITA, основана в Швейцария компания, която ръководи програмен продукт за следене на багаж, употребен от самолетните компании, сподели, че пасажерите са отбелязали три пъти повече погрешно обработени чанти от януари до март, в сравнение с през този интервал от 2021 година През април до юни цифрата е пет пъти по-висока от година по-рано, сподели SITA.

Механични повреди в системите за багаж на летище Пиърсън в Торонто неотдавна доведоха до купища чанти, които бяха скрити до въртележките за багаж. Хийтроу през юни имаше спиране на транспортните ленти за куфари, което го принуди да съхранява хиляди чанти, които не можеше да изпрати до пасажерите. Стотици чанти бяха подредени в залата пред един терминал, откакто мястото за предпазване свърши.

Багаж, насъбран

Когато пандемията фрапантно понижи летенето през 2020 година, превозвачите насърчиха хиляди свои водачи да се пенсионират. Сега единствено за 6 месеца огромните американски самолетни компании са наели повече водачи, в сравнение с през всяка друга цяла година, съгласно FAPA.aero, консултантска компания за кариерно развиване на водачи.

Пилотите се нуждаят от образование в новите си авиолинии, а при толкоз доста новопостъпили има дълго очакване за ограничавания брой летателни симулатори и инструктори. В Delta към 1600 водачи, повече от 10% от общия брой, са били на образование през предишния месец, сподели господин Бастиан.

Deutsche Lufthansa AG също имаше стотици водачи, които към момента се нуждаеха от образование на характерни самолети. В допълнение, компанията има повече от хиляда стюардеси, които седят у дома и чакат да получат квалификацията си, сподели основният изпълнителен шеф Карстен Шпор.

Sun Country Holdings Inc., нискотарифен транспортьор със седалище в Минеаполис, продължи да употребява доста от своите водачи през пандемията, тъй като имаше и товарни интервенции. Но тази година те всеобщо се „ крадат “ и наемат от огромните самолетни компании.

В Мелбърн, Австралия, към 8% от полетите са анулирани от началото на юни, по предварителни данни, множеството от и до Сидни. „ Отскокът за четири месеца беше необикновен и много постоянно хората споделят: „ Е, за какво не бяхте готови за това? “, сподели Джим Парашос, шеф на авиацията на летището в Мелбърн. „ Е, евентуално имахме шест или седем фалстарта през последните две години поради огнища на Covid и нови разновидности. “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР