Това лято инфлуенсърите се снимат естествени, непременно с ядене Тенденциите

...
Това лято инфлуенсърите се снимат естествени, непременно с ядене Тенденциите
Коментари Харесай

Инфлуенсърите: съвършените снимки отстъпват на безгрижието

Това лято инфлуенсърите се снимат естествени, безусловно с ястие

Тенденциите на шерване в обществените мрежи се трансформират – нова мода притегля интровертите (снимка: CC0 Public Domain)

Днес няма маркетинг-кампания без присъединяване на обществените мрежи и инфлуенсърите. Но всеки експерт е наясно, че красивите инфлуенсърски фрагменти към този момент не са настоящи. Днес на мода са фотосите и видеата, от които лъхат равнодушие и безгрижие.

Новата мода идва от TikTok – обществената мрежа, известна със способността си да разпространява трендове със скорост, с която те плъзват като „ вирус “. В TikTok, както и в другите обществени мрежи, до неотдавна се изливаха много пари за инфлуенсърските фрагменти, в които всичко е съвършено – гледките са идеални, гримът на девойките е безукорен, дрешките на децата са образцови, изобщо всичко е напълно до последния детайл… Сега този прийом се обръща на 180 градуса.

Някогашните акции, при които всяка обява изискваше подробно обмисляне, съвършени тоалети и комплицирани процедури за грижа за външния тип, към този момент не вълнуват никого. Никой не желае да ги гледа. Днес фрагментите и гледките са естествени, непресторени, само че и освен това – от тях лъха равнодушие и развлечение.

Новата мода

Флагман на новата мода е „ Rat Girl Summer “. Тази наклонност, която може да бъде открита под хаштага #RatGirlSummer, събра благосклонности и поддръжка от необятната общественост в TikTok. За разлика от предходната наклонност под знака на перфекционизма, от фрагментите вид „ Rat Girl Summer “ лъха чувство за младежко забавление, шляене и бърборене, „ размайване “. Идеята е да излезете на открито, да се разхождате в близост.

Хаштагът #RatGirlSummer с облика на нехайно лято към този момент е привлякъл 394 милиона гледания! Зад шлагера „ Rat Girl Summer “ стои авторката Лола Коладе, която се замислила по какъв начин желае да прекара лятото тази година. Решението ѝ било да се освободи от натиска да наподобява съвършено в обществените медии. Вместо това предпочела да се концентрира върху заниманието, без да ѝ „ пука “ дали ще я харесват в обществените мрежи.

Според Лола, най-хубавите прекарвания постоянно са такива, които не наподобяват добре на камерата. В последна сметка това я въодушевило да прегърне облика на „ момичето-плъх “ и да преследва заниманието, а не естетиката.

Такива са фрагментите – разхвърляни, непланирани, неподредени, нефризирани, негримирани. Това, което те споделят на фена, е да спре да се суети в търсене на съвършени външности и да прави това, което му доставя наслаждение, да се забавлява пълноценно.

Да следваш насладата от живота

Лола е основала поредност от видеоклипове, насърчаващи младежите да се отдадат на дивотии и да прегърнат „ вътрешната си сила на гризач “, като се разхождат пламенно, поддържат връзка със света непрекъснато и се любуват на елементарни дребни занимания.

„ Цялата работа е в това да бъдеш убеден, да следваш насладата от живота и да живееш съгласно комфорта за самия себе си, а не съгласно това, което смяташ, че другите биха харесали и одобрили “, споделя Лола.
още по темата
Ако име нещо „ наложително “ в новата наклонност, това е снимането отвън дома и личната територия. Да, доста по-лесно е да останеш у дома и да не правиш нищо, само че животът се случва на открито.

„ Това не значи безусловно бурни нощи по клубове или купони, макар че и такива занимания може да има “, споделя Коладе. „ Летните действия могат да включват пикник в парка, плажни дни с другари, разглеждане на музеи “.

Ето за какво тази мода притегля интровертите, прибавя тя, и изключително тези, които имат „ потребност от малко бутане, с цел да излязат на открито “.

Хапване на дреболии

Своеобразен знак на това равнодушие, което се стартира в този момент, е похапването на дреболии. „ Гризането “ носи подстрекателство за успокоение, развлечение и равнодушие. Не става дума безусловно за чипс и „ боклучава храна “, в фрагментите мое да има картофена салата, спагети или пък сладолед – всичко това са неща, на които се радваме, когато ни е умерено и леко на душата.

Един от коментаторите на Коладе обобщава обстановката накратко: „ Празна глава, цялостен корем, всички се движат, нямат спирачки. “ И това значително разказва всичко, което съставляват новите инфлуенсърски фрагменти.

Реакцията на публиката към наклонността „ Rat Girl Summer “ е извънредно позитивна. Потребителите на TikTok с възторг вземат участие в лудории и прегръщат безгрижния дух, препоръчан от Лола. Идеята наподобява е отекнала измежду хората, поискали да избягат от робството на съвършенството и да живеят живота с малко повече дива сила.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР