Това крехко равновесие, което сме постигнали, благодарение на либералните мерки,

...
Това крехко равновесие, което сме постигнали, благодарение на либералните мерки,
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: При 1 500 заразени на ден мерките отново ще се затегнат

" Това нежно равновесие, което сме постигнали, с помощта на демократичните ограничения, в случай че стартират да порастват случаите на COVID-19, ще се наложи още веднъж да се затворим “. Това съобщи шефът на “Пирогов " в " Още от деня " по Българска национална телевизия. “При 1 500 инфектирани дневно ограниченията ще би трябвало още веднъж да се затегнат – учениците да минат на онлайн образование, МОЛ-овете да се затворят и така нататък В противоположен случай може да стане ужасно за здравната система “, добави той.
Според проф. Балтов заведенията за хранене би трябвало да останат затворени до края на февруари. " Аз не знам за ресторант, който да съблюдава ограниченията ", сподели проф. Балтов. “Заведенията са високо рискови места, където заразяването става по-лесно. Сега системата е много по-подготвена. Не желаеме да се натовари здравната система, само че сме подготвени ", добави той.
 Проф. Балтов: На 50% ще спаднат новозаразените в границите на 2 седмици Проф. Балтов: На 50% ще спаднат новозаразените в границите на 2 седмици
Смятаме, че в границите на 2 седмици ще спаднат на 50% случаите на новозаразените. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на " Пирогов " проф. Асен...
Директорът на “Пирогов “ разгласи още, че от понеделник стартира втора фаза на имунизация в София. “Фазите не се затварят – в случай че някой е пропуснал своята фаза, може да се запише в идващите. Хората последователно виждат, че няма нищо ужасно в това да се ваксинираш “, безапелационен беше проф. Балтов.
Той не вижда нищо притеснително във обстоятелството, че 75 на 100 от поръчаните ваксини са на AstraZeneca. “Това, че сме поръчали 4,5 милиона дози от тази ваксина, няма да е пренасищане. Тя може да се съхранява при естествена температура и трайността ѝ е 30 дни. Чака се доста огромна разработка след клинични проучвания на пациенти над 50 година и това ще се добави към характерността на имунизацията, съобщи шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “.
" Този месец ще бъдем залети от 100 000 ваксини, идващият месец още 100 000. Това ще ни разреши да стартираме да имунизираме втора и трета фаза. Ако някой реши по-късно да се имунизира, няма да е проблем. Т.е. етапите не са затворени ", обясни той. Проф. Балтов даде за образец Румъния, където над 117 000 души няма да могат да получат втора доза от имунизацията. “Това при нас няма да се случи. Израел имат сделка с Pfizer. 135 000 души към този момент са имунизирани с втора доза. Всички те имат построен добър имунитет ", разкри проф. Балтов.
" Има чиновници в „ Пирогов “, които са си сложили втора доза от имунизацията и се усещат прелестно. Няма нищо ужасно. В един кабинет на „ Пирогов “ минават по 150 пациента дневно. От персоналния доктор се желае да имунизират от 10 до 20 души дневно, тъй че не мисля, че ще е проблем ", уточни лекарят. Балтов счита, че за една година страната ни може да навакса с имунизационния проект. " В рамките на един месец 70% от личния състав на „ Пирогов “ е придобил имунитет. В момента, в който имунизираме 1,5 млн. българи, картината ще е доста добра. Антителата могат да понижават, само че клетъчният имунитет остава ", разяснява той.
 Вирусолог: Пандемията завършва и до лятото рестриктивните мерки падат Вирусолог: Пандемията завършва и до лятото рестриктивните мерки падат
Феликс Ершов - вирусолог и чиновник на Центъра „ Гамалея “, учен на Руската академия на науките изяснява, че пандемията п...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР