Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV проф.

...
Това коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV проф.
Коментари Харесай

Проф. Радулов: В спецслужбите няма назначен на ръководен пост без да е минал през интервю с Пеевски

Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ по bTV проф. Николай Радулов.

„ В спецслужбите Илко Желязков в никакъв случай не е бил някакъв шеф, като се изключи късия интервал в ДАТО. Навремето той бе чиновник в гръцкото направление в Националната работа за сигурност. През 2001-2002 година станаха едни вътрешни кавги. По една от разработките по гръцка линия се откри, че той е правил услуги на гръцки жители, които съгласно нашите чиновници, бяха чиновници на гръцкото разузнаване. Желязков беше навлязъл доста във вътрешността с контрабандисти с цигари и така нататък Тогава не бе признато тези неща да се изкарват на бял свят. Кирливите ризи се затваряха вътре в областта на самата работа и просто го освободиха – той излезе от службите. След това като се позабрави тази работа и се попромени управлението на службите, някой го взе като чиновник под прикритие поради неговите връзки “, описа проф. Радулов.

„ В енергетиката се разви сполучливо кой знае за какво, защото той по обучение е хуманитар. Това са забавни връзки за една спецслужба. Едва ли Държавна организация „ Национална сигурност “ е имала някаква изгода от него “, счита специалистът.

„ След като всички тези неща се знаят, по какъв начин Желязков, е получил допуск до класифицирана информация. Виждаме един човек, който по-скоро непрестанно е нанасял честен и финансов ущърб на службите. Защото да раздаваш подкупи, да вербуваш за идеята на човек, който е вън от системата, да въртиш покупко-продажби – никога не е добра препоръка за една спецслужба “, безапелационен бе проф. Радулов.

Според него е феноменална и скоростта, с която на Пеевски беше публикуван допуск до класифицирана информация – за 2 дни, а процедурата трае към 6 месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР