Това коментира в предаването Денят с Веселин Дремджиев съдия Атанаска

...
Това коментира в предаването Денят с Веселин Дремджиев съдия Атанаска
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Щом на всеки 4-5 години излизат случаи като този...

Това разяснява в предаването " Денят с Веселин Дремджиев " арбитър Атанаска Дишева във връзка убийството на Мартин Божанов - Нотариуса и разплитането на абсурда с въздействието в правосъдната система. 

" В случая със арбитър Цариградска - организирахме в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет чуване, изпратихме материалите за следствие и се оказа, че прокуратурата чакала тя да подаде сигнал. Прокуратурата е длъжна да се самосезира от изявления в медии и различен вид информация, с която разполага, да стартира инспекция, да реши дали да образува досъдебно произвеждане ", разяснява Дишева и добави: 

" Ако прокуратурата се беше задействала, има начини, посредством които другите управляващи също да вземат присъединяване в този развой ”, разяснява Дишева. 

Тя съобщи, че още преди три години е можело да бъде образувана парламентарна комисия.

Другата седмица основният прокурор Борислав Сарафов ще бъде изслушан. Дишева съобщи, че се надява той да показа информация за 25-те каузи, по които се работи по отношение на Нотариуса. 

" Оказа се, че институциите не работят. Неприятно е да го кажа, тъй като съм член на една такава институция. Фактите обаче са такива. Щом на всеки 4-5 години излиза сходен абсурден случай, явно системата не просто не се чисти, само че проблемите се задълбочават, пипалата стават от ден на ден и по-силни ", разяснява Дишева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР